Bulancak Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi Tanıtıldı

Giresun’un ilk ve tek Atıksu/Kanalizasyon Biyolojik Arıtma tesislerini, Bulancak Belediyesi olarak hayata geçirdiklerini ifade eden Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, “Sadece bu tesisler bile Bulancak olarak ne kadar ayrıcalıklı olduğumuz

Bulancak Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi Tanıtıldı

Tesis alanında, yemekli olarak düzenlenen tanıtım ve bilgilendirme toplantısına; Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü, Belediye Başkanı Recep Yakar, Belediye Başkan Yardımcıları Orhan Güngör, Bahtiyar Hüsem, Belediye Meclis Üyeleri, ilçe protokolü, siyasiler ve STK temsilcileri katıldılar.

Yemek sonrası bir konuşma yapan Belediye Başkanı Recep Yakar; “Şu anda içinde bulunduğumuz tesisler, İlimizin tek bölgemizin ilk tesislerindendir. Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği projesi olarak finanse edilen ve Belediyemizin’de katkılarıyla tamamlanan tesisler 8 milyon Euro bugünün fiyatlarıyla 100 milyon TL’ye mal olmuştur. Önceki Belediye Başkanımız ve Şimdiki Milletvekilimiz Sayın Kadir Aydın döneminde başlatılan projeyi bitirmek bize nasip olmuştur. Başta Sayın Vekilimiz olmak üzere emeği ve katkısı geçen herkese teşekkür ederim. Bulancak Belediye Şantiye Sahası içinde, yaklaşık 20 bin metre kare alanda inşa edilen ve Aralık 2017’de devreye giren tesiste tüm Bulancak’ın atık suları günde 6 bin metreküp kapasiteyle arıtılarak temiz su olarak doğaya deşarj edilmektedir. Yan ürün olarak ortaya çıkan katı atıklar çok verimli gübre ya da çimento fabrikaları için yakıt olarak değerlendirilebiliyor. Yani eskiden doğrudan denize dökülen tüm atık sular artık arıtılmakta çevre temiz kalmaktadır. Burayı ve yapılan hizmetleri özellikle görmenizi ve fark etmenizi istedim. Sadece bu tesisler bile Bulancak olarak ne kadar ayrıcalıklı olduğumuzun göstergesidir. Bunun yanında birazdan birlikte gezeceğiz, hepsi bu alanda bulunan; Atıksu arıtma tesisleri, Bulancak Beton A.Ş. Üretim Tesisleri, Belediye Hizmet Şantiyesi, Hayvan Barınağı Sevgi Yuvası, Yeni İçme Suyu Depolarımızı hep birlikte göreceğiz.

Tüm bu yatırımlar, Bulancak olarak ayrıcalığımız ve eldeki kısıtlı imkanlara rağmen nelerin başarılabildiğimizin göstergesidir. Bulancak Belediyesi artık kendi kendine yeten bir belediyedir. Hatta bu tesislerde yaptığımız üretimlerimizi ilçe dışına da satarak belediyemize gelir sağlıyoruz. Göz önünde olmayan bu devasa yatırım ve hizmetlerinde bilinmesi açısından bugün bizlerle olduğunuz için hepinize teşekkür ederim” diye konuştu. Daha sonra Atıksu Arıtma tesisleri, Bulancak Beton A.Ş. ve Belediye Şantiyesi Üretim alanları, Hayvan Barınağı Sevgi Barınağı toplu olarak gezildi. BULASKİ Müdürü İdris Çiçek, Bulancak Beton A.Ş. Genel Müdürü Osman Koç ve Hayvan Barınağı Sevgi Yuvası Sorumlusu Ahmet Gedik tesisler hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

 

Kaymakam Üncü: “Bulancak’ta görev yapmaktan bir kez daha gurur duydum”

Tesislerin tanıtım toplantısına katılan Bulancak Kaymakamı; “İlçemiz Bulancak’ta böylesi ileri düzeyde hizmet ve yatırımların hayata geçmiş olması bir Kaymakam olarak şahsımı gururlandırmıştır. Böyle bir tesisin bölgede ilklerden olması, çevresel etkileri bakımından ve sürdürülebilir bir gelişime sahip olması ilçemiz adına çok olumlu bir gelişmedir. Gerek atıksu arıtma tesisleri, gerekse diğer tesisler Beton ve Hizmet Şantiyeleri gelişmekte olan ilçemizin alt yapı çalışmalarını sürdürülebilir bir hale getirmiştir. Kendi kendine yeten, hatta başkanımızın deyimiyle ilçe dışına hizmet satabilen bir seviyeye ulaşmak önemlidir. Bu anlamda başta Belediye Başkanımızı ve emeği geçen herkese tebrik ve teşekkürlerimi iletmek istiyorum” diye konuştu.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Anahtar Kelimeler: bulancak belediyesi recep yakar
Tarih: 15.08.2018 15:38
  • Cuma 21.6 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.4 ° / 13.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.