Elmalı’da çiftçilere budama eğitimi

Ağaç bakımı ve budama yöntemleri anlatıldı

Elmalı’da çiftçilere budama eğitimi

Antalya Büyükşehir Belediyesi yerelden kalkınma ve tarıma yönelik desteklemeler kapsamında çiftçi eğitimlerini sürdürüyor. Çiftçilerden gelen talep doğrultusunda Elmalı’da düzenlenen uygulamalı budama eğitimleri Geçit ve Akçay Mahallelerinde gerçekleştirildi. Teknik ekipler tarafından verilen eğitimde elma ağaçlarında budamanın nasıl yapılacağı anlatıldı.

 

Üretimde kalite ve verimi artırmaya yönelik çalışmalarını sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, yetiştiricilere yönelik uygulamalı budama eğitimleri veriyor. Elmalı’da uygulamalı olarak verilen eğitimde budamanın tanımı, amacı, etkileri, zamanı ve uygulanan teknik işlemler hakkında Büyükşehir Belediyesi teknik ekipleri tarafından bilgilendirme yapıldı. Budama eğitiminin yanı sıra tarımsal sulama konusundaki talepleri değerlendirildi. Büyükbaş hayvancılık yapan çiftçiler ziyaret edilerek veterinerlik hizmetleri hakkında bilgi verildi.

Katılımcılara Sertifika Verildi

Elmalı’nın Geçit ve Akçay Mahallelerinde iki grup halinde 50 kişinin katıldığı eğitimde Geçit, Akçay,  Zümrütova, Armutlu, Ahatlı, Çaybaşı Mahallelerinin muhtarları da yer aldı. Eğitimci Muzaffer Alican’ın uygulamalı bilgilendirme çalışmasının ardından katılımcılara sertifikaları verildi.

Muhtar Ali Kılınç’tan Teşekkür

Elmalı’nın Geçit Mahallesi’nde aynı zamanda tarım ve hayvancılıkla uğraşan Muhtar Ali Kılınç, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in bizlere vermiş olduğu imkanlar dahilinde Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Seda Özel ve ekibi köyümüzü gelerek bizlere ziyarette bulundu. Elma ağacı budaması hakkında bizleri bilgilendirdiler. Daha önceden budama işlemi yapıyorduk ama eksiklerimiz vardı. Yapılan bu eğitimle birlikte eksikliklerimizi tamamlamış olduk. Bu vesileyle şahsım ve köylülerim adına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi

Başvurular İlçe Hizmet Birimlerine Yapılıyor

Değişik meyve türlerine uygulanan budama ve terbiye şekillerine yönelik gerçekleştirilen eğitim programı ağaçların budanma zamanına göre devam edecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen uygulamalı budama eğitimine katılmak isteyen yetiştiriciler Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçe Hizmet Birimlerine başvurabilecek. Budama programa uygun olarak oluşturulan gruplara yerinde uygulamalı eğitimler verilecek.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 23.02.2021 01:08
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 25.3 ° / 16.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.