Kiracı Ve Ev sahibi

Medya takip ve raporlama ajansı PRNet, İstanbul Avrupa Yakası’na ait gayrimenkul istatistiklerini ele alan araştırmayı inceledi. PRNet’in CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in hazırladığı “Gayrimenkulün Enerjisi” raporundan ve medya yansı

Kiracı Ve Ev sahibi

AVRUPA YAKASI’NDA EN ÇOK KİRACININ ŞİŞLİ’DE OLDUĞU BELİRLENDİ

 

2018 yılının ilk 6 ayında, İstanbul’da toplam 272 bin 74 taşınma hareketi gözlenirken, en çok kiracının yüzde 62 ile Şişli’de bulunduğu saptandı.

 

EN ÇOK EV SAHİBİ ÇATALCA’DA

PRNet ve Ajans Press’in gerçekleştirdiği medya incelemesinde konuyla alakalı yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. Gerçekleştirilen medya incelemesinde, kira ve konut başlığı altında 88 bin 351 haber yansıması tespit edildi. İstanbul’daki konut ve kira fiyatları ise bu başlıkta en çok konuşulan haberler arasında yer almayı başardı. Rapor, elektrik abonelerinin başvuru ve ikamet bilgileri baz alınarak hazırlanırken, İstanbul Avrupa Yakası’na ait ilçelerdeki ev sahipliği durumunu, taşınma oranlarını ve ilçe sakinlerinin memleket durumunu ortaya çıkardı. Böylelikle Avrupa Yakası’nda ikamet edenlerin yüzde 53,46’sının ev sahibi olduğu görüldü. Ev sahibi olanların en fazla olduğu ilçe ise yüzde 71 oranla Çatalca olarak belirlendi. Çatalca’yı yüzde 69 ile Arnavutköy, yüzde 64 ile de Sultangazi takip etti.

 

Elde edilen veriler neticesinde Avrupa Yakası’nda ikamet edenlerin nüfusa kayıtlı olduğu illerin dağılımına da ulaşıldı. Böylelikle, 405 bin 419’unun İstanbul nüfusuna kayıtlı olduğu görüldü. İstanbul’u 110 bin 793 aboneyle Sivaslılar takip ederken, en çok Sivaslı’nın yüzde 10,48 ile Sultangazi’de yer aldığı saptandı. Sivaslıların yoğunlukta bulunduğu diğer iller ise Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler olarak kaydedildi. Bakırköy ve Fatih ilçelerinde ise Malatyalılar; Bayrampaşa, Esenler ve Gaziosmanpaşa’da Kastamonulular; Başakşehir, Küçükçekmece ve Silivri’de Tokatlılar; Beylükdüzü, Büyükçekmece ve Güngören’de Trabzonlular; Beyoğlu ve Zeytinbunu’nda Giresunlular; Arnavutköy’de Erzurumlular; Beşiktaş’ta İzmirliler;Esenyurt’ta ise Ardahanlılar ikinci sırada yer aldı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Anahtar Kelimeler: Kiracı Ve Ev sahibi
Tarih: 03.08.2018 10:51
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 25.3 ° / 16.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.