Koca’ya Ödül

Ankara Üniversitesi’nden BESD-BİR Başkanı ve Beypiliç Genel Müdürü Dr. Sait Koca’ya Ödül

Koca’ya Ödül

Ankara Üniversitesi Türkiye’de Tarım Öğreniminin 173. Yılı kutlama törenleri kapsamında Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı ve Beypiliç Genel Müdürü Dr. Sait Koca, tavukçuluk sektörünün gelişimine yapmış olduğu üstün katkı ve başarıları nedeniyle “Tarım ve Çevre Hizmet” ödülüne layık görüldü.

 

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin bu sene ilk defa 3 kategoride verdiği ödüllerden “Tarım ve Çevre Hizmet” ödülünü BESD-BİR Başkanı Dr. Sait Koca aldı. Türkiye’de tarım ve çevre alanında bilimsel ve toplumsal gelişmesi ve ilerlemesine önemli katkılarda bulunarak hizmet etmiş kişiye verilen ödül, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bilim, Teşvik ve Hizmet Ödülü Yürütme Komitesi tarafından belirlenmiştir.

Sektörde hem başarılı akademik geçmişi hem de profesyonel hayatındaki titizlikle anılan Beypiliç Genel Müdürü Dr. Sait Koca, 31 Ocak 2012 yılında BESD-BİR Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiş ve hala devam ettirmektedir. Profesyonel hayatında uzun yıllardır kanatlı eti sektörü için gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarını, yedi yıldır da dernek faaliyetleri ile birleştirerek, şu an yaklaşık 5 milyar dolar cirosu olan ve dolaylı olarak 3 milyon kişiyi istihdam eden sektöre çok önemli katkılar sunmaktadır.

Dr. Sait Koca, Dernek çatısı altında Başkanlık yaptığı süreçte yaşanan krizlere rağmen kanatlı eti sektörünün geliştirmek ve büyütmek için çok ciddi çabalarda bulunmuştur. Koca’nın başkanlığında; üretim 26, ihracat 36 artmıştır. İhracat yapılan ülke sayısı 66’dan 75’e çıkmıştır. Özellikle Japonya gibi kaliteli ürün tedarikçisi bir ülke onun döneminde kapılarını Türk kanatlı etine açmıştır. Kişi başı kanatlı eti tüketimi ise 20,5 kg dan 24 kg’a yükselmiştir.

Dr. Koca, vizyoner yapısıyla her zaman sektörü geleceğe hazırlamış ve çiftlikten çatala süregelen tüm süreçte “gıda güvenliği” ve "halk sağlığı" ilkelerine gerekli hassasiyeti layıkıyla göstermiş ve uluslararası normlar çerçevesinde üretim yapan sektörü gelişerek büyütmek için çok çaba sarf etmiştir. Çünkü Koca bir ülkenin gelişmesinin en önemli yapı taşlarından birisinin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenen nesiller ile olacağını bilmekte ve bundan dolayı sektörün sorumluluklarını eksiksiz yerine getirmesinin ne kadar önemli olduğunu farkındadır. Her zaman bunun için çalışmış, başarılı projelere imzalar atmış ve gelecek dönemde de yeni çalışmaları hayata geçirmek için çalışmaya devam etmektedir.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Anahtar Kelimeler: Koca’ya Ödül
Tarih: 11.01.2019 17:08
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 25.3 ° / 16.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.