Öğretmen Akademisi

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) 10. yılında uluslararası programlara ve faaliyetlere katılmayı sürdürüyor. IBM ile yeni bir projeye başlayan ÖRAV, Teachers TryScience ders planlarının Türkiye’deki okulların ihtiyaç ve standartlarına

Öğretmen Akademisi

Öğretmen Akademisi Vakfı’nın eğitimcileri, Teacher Try Science (https://www.teacherstryscience.org/) platformundaki Türkçeye çevrilen içeriklerin, Ülkemize uyarlanması ve müfredatla ilişkilendirilmesi görevini üstleniyor.

 

Öğretmen Akademisi Vakfı Eğitim Direktörü Arzu Atasoy işbirliğiyle ilgili olarak “Öğretmen Akademisi Vakfı olarak IBM’in öğretmenler için küresel ölçekte hayata geçirdiği Teacher TryScience projesine katkıda bulunmak bizim için onur. Platform, öğretmenlerin bilim öğretimine yönelik yeni bakış açıları kazandıracak zengin bir öğrenme ortamı. Sunulan içerikler, dünyanın farklı ülkelerinden öğretmenlerin hazırladığı, yaratıcı ve yenilikçi çalışmalar. Bizim öğretmenlerimizin de bu paylaşımlardan faydalanma fırsatı yaratılmasına katkı vermekten mutluyuz. Öğretmenlerimiz dünyada uygulanan farklı bilim öğretim uygulamalarını başka ülkelerdeki meslektaşlarıyla eşzamanlı olarak öğrencileriyle deneyimleyebilecekler. Bu platform aynı zamanda öğrencilerin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarına ilgi duymasını sağlayacak projeleri tanıtacak” şeklinde konuştu.

 

IBM Türk Kurumsal Sosyal Sorumluluk Yöneticisi Ceyhun Göcenoğlu ise proje hakkında “Teacher TryScience, IBM’in yeni beceriler kazanmak veya öğrencileri için öğrenme deneyimleri hazırlamak isteyen; bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarında çalışan öğretmenleri daha donanımlı hale getirecek programlardan biridir” açıklamasını yaptı.

IBM, dünya çapında eğitim alanındaki ihtiyaçları ve standartları karşılamak için Teachers TryScience platformunu tasarladı. Platform, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarında eğitim veya deneyim eksikliği olabilecek öğretmenlerin becerilerini geliştirmelerini, diğer yandan öğrencilere etkin bir öğrenim deneyimi sunmalarını sağlar. Teachers TryScience, öğretmenlerin etkin eğitim uygulamalarını tartışmasını ve paylaşmasını sağlayan işbirliği araçlarını da kapsıyor.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Anahtar Kelimeler: Öğretmen Akademisi
Tarih: 03.08.2018 10:46
  • Perşembe 20.1 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.