Rockwell Automation ve PTC birlikte daha güçlü

PTC Başkanı ve CEO’su Jim Heppelmann, Rockwell Automation’dan Blake Moret ile iş birliklerinin geçmişi, bugünü ve geleceği ile ilgili “Artırılmış gerçeklik insanlar için Nesnelerin İnterneti kadar önemli. Hem ekipman hem de insanlar

Rockwell Automation ve PTC birlikte daha güçlü

Rockwell Automation ve PTC, iki yılı aşkın süre önce, toplamlarından daha büyük ve daha fazla istenen bir iş yaratabilmek için iki şirketin uzmanlıklarını ve ürünlerini harmanladıkları bir yolculuğa çıktı.

PTC Başkanı ve CEO’su Jim Heppelmann, “Endüstriyel bir üretim şirketinin tam bir dijital dönüşüm yaşaması için ne gerektiğine baktığınızda, bu gerçekten çok büyük bir ayakizi” diye anlatttı. Heppelman’ın Rockwell Automation Fair At Home etkinliğinde, Rockwell Automation Başkan ve CEO’su Blake Moret’le gerçekleştirdiği online sohbette, iki şirketin iş birliğinin geçmişi ve geleceği ele alındı.

Heppelmann, “Rockwell’in birçok bileşeni var ve bu iş birliğiyle bunlara yenilerini ekledi. PTC’nin birçok bileşeni var ve biz de bunlara yenilerini ekledik. İki şirketin bileşenlerini bir araya getirmek çok özel bir kombinasyon. Müşterilerimizin tesislerinde daha fazla iş birliği kurmayı hedefliyoruz” dedi.

İlk nesil iş birliklerinde müşterileri bölmek gerekiyordu. “Siz bir kısmını alın, biz bir kısmını” deniyordu. Heppelmann “Şimdi birçok müşteriyle birlikte çalışmamız gerekiyor çünkü uzmanlığımız önemli. İş birliğimizin süresini uzatıyor olmamız heyecan verici. Tabiri caizse sizinle daha uzun süre evli kalacak olmaktan memnunuz. Ayrıca birlikte nasıl çalışacağımıza dair yeni yöntemlerimiz ve kapsamın genişlemesi de heyecan verici” diye konuştu.

Rockwell Automation ve PTC kısa süre önce iki şirket arasındaki iş birliği anlaşmasının süresini uzattı ve bazı satın almalar gerçekleştirdi. Blake Moret, “Resmi sözleşmemizin süresini uzattık. Sadece satış çabalarını değil önerdiğimiz teknolojilerin entegrasyonunu da destekleyen ve bunları ortak bir çabaya dönüştüren - zamanla eklenen yeni yetkinlikleri de içeren bazı önlemler aldık” şeklinde konuştu.

Rockwell Automation bir PTC partneri olan Kalypso’yu Mayıs 2020’de, PTC Kasım 2019’da Onshape Software’i satın aldı. Rockwell Automation da 2019’da Emulatee3D’yi satın almıştı.

“İki buçuk yıl önce sen ve ben bu sahnede iş birliğimizin başladığını duyurmak için duruyorduk” diyen Moret, “Sanki bir ömür geçmiş gibi. O günden bu güne heyecanla beklediğimiz ilk siparişten ilk ölçekli projemize kadar iş birliğimiz çok yol kat etti. Son birkaç yılda yeni sektörlere girdik ve bence çok ciddi bir ilerleme kaydettik” ifadelerini kullandı.

Rockwell Automation’ın PTC’nin en büyük ve en önemli partneri haline geldiğini belirten Heppelmann, şöyle konuştu: “Bu iş birliği PTC açısından harikaydı. Hem müşterilere, hem PTC’ye hem de Rockwell Automation açısından çok başarılı olduğunu düşünüyorum.”

Moret, bunun aslında alan uzmanlığı ve teknolojinin kombinasyonu olduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti: “Yenilikler geliştirmeye devam ediyoruz. LiveWorx’ta (PTC’nin müşteri etkinliği) Onshape ile Emulate3D simülasyon enstrümanlarımızın, birlikte neler yapabildiğini gösterdiniz, biliyorum. Bu tür örnekler görmeye devam edeceğiz. Harika iş sonuçlarına ulaştırabilecek uzmanlığa sahip olmayı da sürdüreceğiz. Müşterilerimizin teknolojilere yatırım yapmasının ardında yatan asıl neden de bu.”

“Onshape ve Kalypso satın alımları iş birliğini genişletmemizi de hızlandırdı” diyen Heppelmann şöyle açıkladı: “Tam bir dijital süreç/hat yaratabilmenin, beşikten mezara, dijital dönüşüm hikayesini gerçeğe dönüştürmenin kritik bileşenleri oldular.”

Moret ise şöyle devam etti: “Hayli güçlü rakiplerimize karşı dijital süreç/hat uygulamamızla önemli başarılar yakaladık. Müşterilerimiz geri dönüşlerinde büyük kazanımlar elde ettiklerini ve bu açık sistem yaklaşımının onlar için gerçekten işe yaradığını belirtiyor.”

“Birçok akıllı fabrikanın stratejileri aslında varlıklar, makineler ve ekipmanlarla ilgilidir” diyen Heppelmann şöyle devam etti: “Biz bunu birlikte iyi yapabiliyoruz. Ama artırılmış gerçeklik (AR) insanlar için Nesnelerin İnterneti (IoT) kadar önemli. Nasıl uzaktan bağlantı kurarız? Bu fabrikalardaki işçileri nasıl uzaktan destekleriz? Fabrikadaki reel çalışma ortamlarında onlara nasıl veri sağlar ve onlardan nasıl veri alırız? Hem ekipman hem de insanlar için optimizasyon sağlama fikri, iş birliğimiz için en önemli unsur. Bir araya geldiğimizde yapabildiklerimiz bu alanda yalnız başımıza yapabildiklerimizin çok ötesinde.”

İki şirketin de tüm sektörlerdeki müşterilerinin dijital dönüşümlerini hızlandırmak istediğini ve bunun sağlayacağı faydaları gördüklerini belirten Moret “Uzaktan çalışma ihtiyacının bizi gerçekten etkilediğini görüyoruz” dedi.

İki şirketin Pfizer’de yaptıkları buna çok iyi bir örnek teşkil ediyor. Heppelmann, şöyle konuştu: “Pfizer PTC’den bile daha iyi bildiğin bir müşteri. CAD ve PLM mirasımızla, onlarla yolumuz çok örtüşmezdi. Ancak bildiğiniz gibi IoT projeleri yapıyoruz, AR projeleri ve eğitimleri yapıyor fabrika işçilerini destekliyoruz, FDA uyum sürecinde risk yönetimine yardımcı olmak için bazı PLM projeleri de yapıyoruz. Pfizer, tek başımıza asla veremeyeceğimiz bir hizmeti birlikte başarıyla uyguluyor olmamıza harika bir örnek.”

Pfizer’de gıda, ilaç veya potansiyel aşı üretimi gibi kritik imalat proseslerinde, Rockwell Automation ve PTC’nin dünya küresel pandemiyle mücadele ederken böylesi önemli konularda katkı sağlamak büyük bir başarı ve saygınlık hissi veriyor diyor Moret ve şöyle konuşuyor: “İşte yeni heyecanlı bir döneme bu iyimserlikle giriyorum. Yeni mali yılımız başlıyor - sizin de öyle - ve bizim için harika bir yıl olacak.”

Heppelmann da “2021 mali yılımızı iple çekiyor ve piyasanın genel olarak çok hareketli olduğunu düşünüyoruz” diyor ve sözlerini şöyle tamamladı:

“Covid-19 özellikle sağlık açısından birçok soruna yol açtı ancak dijital teknolojilerin çok daha fazla kabul görmesini sağladı. Rockwell Automation ve PTC’nin dijitalini tamamen yeni bir düzeye çıkardığı, şirketler nezdinde artık çok net ve bunu talep konusunda oluşan sıradan da görmeye başlıyoruz. 2021 mali yılı için heyecanlıyım, Rockwell ile üç yıl daha işbirliği yapacak olması ve bunun çok daha uzun yıllar devam etmesi konusunda da heyecanlıyım. Hemen işe koyulmak istiyoruz.”

 

 

Rockwell Automation hakkında

Rockwell Automation, Inc. (NYSE:ROK), endüstriyel otomasyon ve dijital dönüşüm alanında dünya çapında lider konumda olan bir şirkettir. Rockwell Automation  insanın hayal gücünü teknolojinin potansiyeliyle birleştirerek insan olasılıklarını artırıyor, dünyayı daha verimli ve sürdürülebilir hale getiriyor. Genel merkezi Milwaukee, Wisconsin’de bulunan Rockwell Automation 100’den fazla ülkede yaklaşık 23.500 çalışanıyla müşterilerine hizmet vermektedir. Endüstriyel şirketlerde Connected Enterprise’ı nasıl hayata geçirdiğimizi görmek için www.rockwellautomation.com adresini ziyaret edebilirsiniz.  


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 08.02.2021 15:15
  • Perşembe 20.1 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.