Termometreler +8 dereceyi gösterecek

'Eyyam-I Bahur Sıcakları Geliyor'

Termometreler +8 dereceyi gösterecek

Meteoroloji son dakika yaptığı açıklamada sıcak hava uyarısında bulundu. Orman yangınlarının devam ettiği Manavgat, Kayseri, Osmaniye, Mersin, Marmaris, Bodrum, Didim gibi bölgelerde mücadele devam ederken; Marmara Bölgesi ile Ege ve Akdeniz kıyılarında sıcaklıkların mevsim normallerinin 5-8 derece üzerinde seyredeceği bildirildi. Son tahminlere göre, Doğu Karadeniz kıyılarında ise cuma günü aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

 

Mevsim normallerinin üzerinde aşırı sıcakların yaşandığı Ege Bölgesi’nde hava sıcaklığının 4 ile 8 derece arasında artış göstereceği bildirildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Hava sıcaklıklarının, hafta boyunca mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir” denildi.

Meteoroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Güven Özdemir eyyam-ı bahur sıcaklıklarının genelde temmuz ve ağustos aylarında hissedildiğini söyledi. Özdemir, "Ülkemizde ağustos ayının ilk 2 haftasında aşırı sıcaklıklar görülecektir. Afrika kıtasının kuzey batısında oluşacak kuvvetli tropikal hava kütleleri Akdeniz üzerinden atmosferin üst seviyelerine taşınarak jet hava akımları ile ülkemizi etkisi altına alacak" dedi.

"Ortalama hissedilir sıcaklarlar Akdeniz, Ege ve Güney Doğu'da 38 ile 43 derece arasında değişecek. Nemle birlikte hissedilen sıcaklıklar daha fazla olabilir. İstanbul'da ise 35 ile 39 derece arasında bir sıcaklık olacak. Özellikle cumartesi ve pazar günleri en sıcak günler olacak" ifadelerini kullandı.

Aydın 45 Dereceyi Gördü

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının İzmir'de 39-42, Aydın'da 42-45, Manisa'da 41-43, Balıkesir'de 38-42, Çanakkale'de 36-39 dereceler civarında seyredeceği tahmin edilmektedir.

 

Sıcak Hava Dalgası Geliyor

Hafta boyunca etkili olması beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle, öğle saatlerinde (12 ile 18 saatleri arasında) başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir" denildi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 31.07.2021 23:31
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 25.3 ° / 16.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.