13 Şubat Erzincan’ın 106’ncı Kurtuluş Yıl dönümünde Atatürk Anıtına çelenk sunma programı yapıldı

13 Şubat Erzincan’ın 106’ncı Kurtuluş Yıl dönümünde Atatürk Anıtına çelenk sunma programı yapıldı

13 Şubat Erzincan’ın 106’ncı Kurtuluş Yıl dönümünde Atatürk Anıtına çelenk sunma programı yapıldı

Tarih : 13 Şubat 2024

Erzincan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 106’ncı yılında çeşitli program ve etkinlikler düzenleniyor.

Düzenlenen programlar kapsamında Atatürk Anıtı önünde çelen sunma programı düzenlendi. Atatürk Anıtı önündeki programa; Vali Hamza Aydoğdu, Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral İsmail yayan, AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Siyasi Parti Temsilcileri, Gaziler, Kamu Kurum Müdürleri, Askeri erkân, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende, çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Gelen mesajların okunmasının ardından, Belediye Başkanımız Sayın Bekir Aksun günün anlam ve önemine binaen konuşma yaptı. Başkan Aksun yaptığı konuşmasında şunları ifade etti; “13 Şubat Erzincanlılar için İstiklaldir! Hürriyettir! Cumhuriyettir!

Türk’ün sarsılmaz iradesinin, vatan ve bayrak sevgisinin üstün cesaret ve kahramanlığı ile tarihe altın harflerle yazıldığı gündür 13 Şubat.

Tarihi binlerce yıllık geçmişe dayanan, birçok medeniyete beşiklik etmiş Erzincan’ımız Dünya tarihinin en kanlı savaşı esnasında işgale uğramış destansı bir mücadele ile aziz milletimizin üstün mücadelesi ve bağımsızlık ülküsü ile geri alınmıştır.

Bugün bu kutlu günün 106. Yılını sizlerle birlikte coşku ve gururla kutluyor olmanın onuru içerisindeyim.

Türk olmak, bu vatanın bu toprakların evladı olmak ayrıcalıktır. Bunun bilincinde olan her fert şunu da bilmelidir ki üzerimize düşen görevlerde bir o kadar ayrıcalık gerektirmektedir.

Bizler bu vatan için canından, malından, sevdasından vazgeçmiş ecdadımızın emaneti olan bu toprakların neferi olmaya son nefesimizi verene kadar devam edeceğiz.

1071’den 1918’e, 1918’den bugüne kadar bu topraklar için can veren, bedel ödeyen, şanlı ecdadımızın emanetine sahip çıkmak bizlerin en önemli görevidir.

O yüzdendir ki, ilk olarak çocuklarımıza vatan sevgisini aşılamalı, onları ilim ve bilimle donatıp bin yıl önce olduğu gibi bugünde gözü, birliğimizi ve beraberliğimizi bozma derdinde olan, gözü topraklarımızda olan hainere imanla göğsümüzü siper etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Erzincan’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 106’ncı yılında, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

 


Erzincan,Erzincan Belediyesi
belediye365.com

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 13.02.2024 14:09
  • Salı 25.4 ° / 16 ° Güneşli
  • Çarşamba 23.2 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 24.5 ° / 16.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.