Great Place to Work verilerine dayanılarak oluşturulan Fortune 100 araştırmasına göre, en iyi işverenler sektör ortalamasına göre daha düşük iş gücü devrine sahip. Finansal hizmetler ve sigorta sektöründe yüzde 13,4 olan sektör ortalam
29.08.2018
60’tan fazla ülkede yüksek güven kültürüne sahip yüksek performanslı şirketlerin inşasında otorite olarak gösterilen Great Place to Work Enstitisü, Recognition programını başlattı. Küresel çapta uygulanan bu program, şirketlerin işveren markasını güçlendiriyor, yetenekli çalışan bulma potansiyellerini artırıyor. Bu programla şirketler; kurum kültürlerini ölçümleyebiliyor, yetenekli çalışanları kazanmada diğer şirketlere göre fark yaratıyor, işveren markalarını güçlendirebiliyor ve çalışan bağlılığını artırabiliyorlar. Aynı zamanda yenilikçi bir bakış açısıyla ekonomik performanslarını yükseltebiliyorlar.
Fortune 100 listesine göre ekonomik kazanç 2 kat daha fazla
Geniş bir hisse senedi piyasası performansını temsil eden ve büyük borsa endeksi olarak kabul edilen Russell 1000'in verilerine göre liste dışı şirketler yüzde 6,6 oranında finansal performansa sahip. Fortune 100 En iyi İşverenler listesine giren şirketlerde ise bu oran, yüzde 11,6. En iyi işverenler piyasa ortalamasına göre 2 kat daha fazla finansal performansa sahip.
Her sektörde çalışan bağlılığı daha yüksek
Great Place to Work verilerine dayanılarak oluşturulan Fortune 100 araştırmasına göre, en iyi işverenler sektör ortalamasına göre daha düşük iş gücü devrine sahip. Finansal hizmetler ve sigorta sektöründe yüzde 13,4 olan sektör ortalaması, aynı sektördeki en iyi işverenlerde yüzde 8,5. Konaklama sektöründe yüzde 49,5 olan sektör ortalaması, en iyi işveren seçilen şirketlerde yüzde 26,1. Sağlık sektöründe bu oran yüzde 21’e yüzde 8,8 iken, bilgi teknolojileri sektöründe ise 16,9’a 8,1.
Programla işveren markası güçlendirilecek
Recognition programıyla şirketlerin işveren markalarını güçlendirdiklerini belirten Great Place to Work Türkiye Ülke Müdürü Eyüp Toprak, “Recognition, kurum kültürüne güç kazandırma hedefi ile tasarlanan ve dünya genelinde uygulanan bir program. Recognition programı içinde barındırdığı derin analizlerle sadece listeleme ya da ödüllendirme süreçleri ile sınırlı kalmıyor, aynı zamanda sunulan detaylı raporlarla kurum kültürünün geliştirilmesi için şirketlere önemli bir içgörü sunuyor. Great Place to Work Certified olmaya hak kazanan şirketler, bir yıl boyunca tüm mecralarda Certified logosunu kullanabiliyorlar. Bu da hem nitelikli iş gücünün dikkatini çekmede hem de güçlü bir kurum kültürüne sahip olduklarını tüm mecralarda paylaşma fırsatı yaratıyor. Ayrıca Great Place to Work Recognition programına katılarak sertifikasyon sürecini tamamlayan şirketler, çalışan sayılarına göre belirlenmiş minimum Trust Index puanını elde etmelerinin ardından Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesine aday olabiliyorlar.” bilgisini verdi.
Great Place to Work hakkında:
Great Place To Work Enstitüsü, kurum kültürü konusunda uzmanlaşmış, 5 kıtada ve 60’tan fazla ülkedeki ofisiyle sektör ayrımı olmadan tüm ölçeklerdeki şirketlere mükemmel iş yerlerini inşa etmeleri, geliştirmeleri konusunda destek veren bir araştırma ve danışmanlık kurumudur. Great Place to Work, 30 yılı aşkın süredir dünya çapındaki en iyi işverenleri belirlemekte ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaktadır. En İyi İşverenler listeleri, işveren markasının duyurulması ve güçlendirilmesi için şirketler tarafından tercih edilen ve kabul görmüş bir araştırmadır. Enstitü’nün her yıl 7 bine yakın işletme ve 16 milyondan fazla çalışanı dahil ettiği analizleri, kurum kültürü alanında dünyada gerçekleştirilen en geniş çaplı araştırma olma özelliğini taşımaktadır.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.