Tarih: 14.09.2024 12:12 130

36 yıllık bir yol hikayesi !...

Türkiye Gazetesi dağıtımın da özel giydirilmiş aracı ile dağıtım yapan Hakkı Önür'ün 36 yıllık serüveni...

36 yıllık bir yol hikayesi !...

Türkiye gazetesi emektar dağıtımcılarından Burdur Bucak’lı Hakkı Önür, büyüyen abone ağı ile Döşemealtı’nda dağıtım yapmaya devam ediyor.

 

Bucak’ta 43 yıl önce babasının aboneliği vasıtasıyla Türkiye gazetesiyle tanışan Hakkı Önür, babasının vefat etmesinin ardından gazetenin dağıtım işine başladı. Yirmi iki sene Bucak’ta  görevini sürdüren Önür, 15 senedir ise vazifesine Antalya Döşemealtı’nda, sevgisi ve saygısıyla devam ediyor

 

Döşemealtı ilçesinde yaşayan Hakkı Önür (54), Türkiye gazetesiyle 1977 yılında babasının aboneliği vasıtasıyla tanıştı. 1987 yılında babasını kaybeden Önür, daha sonra temsilciğe giderek babasının vefat ettiğini, aboneliğin de iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Temsilcinin, ‘Türkiye gazetesinin dağıtımında çalışır mısın?’ teklifini kabul eden Önür, 35 yıldır fiilî olarak aynı heyecan, aynı sevgi ve saygıyla işini yürütüyor. İlk olarak 1987 yılında Burdur’da dağıtıma başlayan Önür, burada beş sene hizmet verdikten sonra Burdur’un Bucak ilçesinde görevini sürdürdü. On yedi yıllık görev süresinin ardından Antalya Döşemealtı’na taşınan Hakkı Önür, gazete dağıtımına burada devam ediyor.

 

Gün ışımadan yollara düşüyor

Her sabah;  04.00 sularında motosikletine binip yola çıkan Önür, önce dağıtım noktasına giderek gazeteleri alıyor. Gazeteleri düzenli bir şekilde motosikletine yerleştiren Önür, ardından 750’yi aşkın aboneye vaktinde gazetelerini ulaştırıyor. Abonelerin haricinde esnaf ile sürekli iletişim halinde olan, Önür tüm okuyucuları ile aile gibi olmuş. Yaptığı ziyaretlerde  esnafa da kolaylıklar dileyen Önür, gördüğü küçük çocuklara ise Türkiye Çocuk dergisi ve çeşitli kitaplar hediye ediyor.

 

"Enver Ağabey Sevgisi Vesile Oldu"

35 senedir görevini layıkıyla yapmaya çalıştığını anlatan Hakkı Önür “Türkiye gazetesiyle 1977 yılında Burdur’da yaşarken tanıştım. Rahmetli babam gazeteye aboneydi. 1987’de babamı kaybettim. Babam vefat edince Burdur temsilcimizin yanına gittik. Temsilcimizden Allah razı olsun, babamı çok severdi. ‘Gazete dağıtım işi yapar mısın?’ dedi. Ben de kabul ettim. Elhamdülillah o şekilde başlangıç yaptık. Ben işe başladıktan üç ay sonra ise rahmetli büyüğümüz Enver Ören Bey bizi ziyaret etti. Yanımıza misafir oldular. Enver Ağabey’imizdeki o sevgi ve saygı, bu işe daha da gönül vermemize vesile oldu. Rabb’im ondan razı olsun, mekânı cennet olsun, Mücahid Bey’i başımızdan eksik etmesin” ifadelerini kullandı.

 

İhlas, Samimiyet Demektir

Türkiye gazetesinin huzur veren bir gazete olduğunu kaydeden Önür “Benim gazetemin girdiği yerde huzur olur, bereket olur. Otuz üç sene önce başladım. İlk heyecanım, aşkım neyse hâlâ her sabah aynı aşkla gazete dağıtıyorum. Nerede karşılıklı saygı ve sevgi varsa orada itimat ve itaat, itaatin olduğu yerde disiplin, disiplinin olduğu yerde huzur, huzurun olduğu yerde başarı vardır. İhlas, saygı, sevgi, huzur, samimiyet demektir” dedi.

Haber: Filiz KELEŞ


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.