Açık Kapıyla Tehlikeli Yolculuk

HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne’de klima çalıştırılmayan otobüslerde açık kapıyla seyahat, yolcuların can güvenliğini tehlikeye atıyor.

Açık Kapıyla Tehlikeli Yolculuk

 

HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE -

 

Edirne şehir içi toplu taşıma araçlarında yolcuların cep telefonlarıyla kaydettiği görüntülerde, bazı otobüs şoförlerinin sıcak hava koşullarına rağmen klimaları çalıştırmak yerine ön kapıyı açık bırakarak yolculuk yaptığı görülüyor. Şehir merkezinde seyir halinde olan bazı otobüslerin, ön kapısı tamamen açık şekilde ilerlediği anlar gündem oldu.

YOLCULAR AÇIK KAPIDAN BİNİYOR

Kapının açık bırakılmasıyla birlikte yolcuların duraklarda bu açıklıktan otobüse bindiği görülüyor. Bu durum yolcuların can güvenliği açısından büyük risk oluşturuyor. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve engelli bireyler için tehlike oluşturan bu durum, vatandaşlar arasında da tedirginliğe neden oluyor.

 

 

YAZ AYLARINDA SIRADANLAŞAN BİR UYGULAMA HALİNE GELDİ

Edirneliler, söz konusu manzaranın yeni olmadığını, özellikle yaz aylarında toplu taşıma araçlarında klimaların nadiren çalıştırıldığını belirtiyor. Ön kapının açık bırakılarak serinlik sağlanmaya çalışılması ise alışılmış bir duruma dönüştü. Ancak bu uygulamanın olası kazalara davetiye çıkardığı gerçeği göz ardı edilemiyor.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Anahtar Kelimeler: açık kapıyla tehlikeli yolculuk
Tarih: 31.07.2025 13:44 Güncelleme: 31.07.2025 13:44

YAZARLAR

  • Cuma 31.8 ° / 24.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 31.3 ° / 24.5 ° Güneşli
  • Pazar 31.1 ° / 23 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.