Tarih: 04.10.2018 13:16

“Açık kontenjanlar sonrasında ikinci bir ek kontenjan açılır mı?”

Facebook Twitter Linked-in

Moral bozmayın, çalışmaya başlayın!

 

Üniversite yerleştirmelerinin tamamlanmasına rağmen, ek yerleştirme sonrasında 177 bin 103 kontenjan boş kaldı. “Açık kontenjanlar sonrasında ikinci bir ek kontenjan açılır mı?” sorunun cevabı ise ÖSYM’de. Uzmanlar, tercihlerde yerleşemeyen adayların öncelikle moral bozmamaları gerektiğini belirterek, programlı bir çalışma ile bu dönemi verimli geçirmelerinin mümkün olduğunun altını çizdi.

 

Üsküdar Üniversitesi Kurumsal İletişim Direktörlüğü Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Yöneticisi Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş, ek yerleştirme sonuçları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

80 bin 425 kişi daha ek yerleştirme ile üniversiteli oldu

 

Ece Tözeniş, “YÖK tarafından açıklanan Ek Yerleştirme raporuna göre;bu yıl devlet ve vakıf üniversitelerinde geçen yıla göre yerleşen öğrenci sayısının artarak ön lisans ve lisans toplamında 80 bin 425 kişinin daha ek yerleştirme ile üniversiteli olduğu belirtildi” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ek yerleştirme; yerleşemeyen adaylar açısından bir avantaj olarak her yıl adaylar arasında talep görmektedir. Bu yıl geçen yıla göre sınav sistemi değişikliği, ön lisansta tek puan türü ve vakıf üniversitelerinin ek kontenjan döneminde sağladıkları burs imkânları adayların tercih yapma eğilimini etkiledi.

 

Yeni bir ek kontenjan fırsatı olur mu?

 

Ek yerleştirme sonrasında boş kalan kontenjan sayısı 177 bin 103. ‘Açık kontenjanlar sonrasında ikinci bir ek kontenjan açılır mı?’ sorusunun cevabı ise ÖSYM’de. Üniversiteler yavaş yavaş yeni akademik yıllarına başladılar. Bir ek kontenjan fırsatı daha olmazsa 177 bin boş kontenjanla bu yılki yerleştirmeler sona erecek.”

 

Şimdiden bir çalışma programı hazırlayın!

 

Ece Tözeniş, ikinci bir ek kontenjan açılmaması halinde ilk yerleştirme ve ek yerleştirme ile yerleşemeyen adaylar için şu önerilerde bulundu:

“Burada iki farklı durum var;ilk yerleştirmede aldığı puana göre istediği bölüm olmadığı için tercih yapmayanlar; onlar zaten çalışmalara başladılar. İlk ve ek yerleştirme sonrasında yerleşemeyenler… Öncelikle moral bozmak yok! Önümüzde uzun bir zaman var. Şimdiden bir çalışma programı hazırlayarak ve bu programa uyarak verimli bir dönem geçirmek mümkün. Zaman kullanımı sizin elinizde. Var olan zamanınızı verimli bir şekilde kullanırsanız hedeflerinize ulaşmanız mümkün. YKS bu yıl itibarıyla daha oturmuş bir sınav sistemi oldu. Hedeflerimize ne kadar yaklaştığımızı kontrol edebileceğimiz taban puanlar ve başarı sıraları mevcut. Şimdi bir hedef belirleyerek yola çıkma zamanı geldi.”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —