Anne ve Bebeklerin Gözde Mekanı Oldu

0-3 yaş aralığındaki çocuklar için hizmet veren kütüphane, aylık ortalama 2 bin 500 kullanıcıya ulaşarak büyük bir ilgi gördü.

Anne ve Bebeklerin Gözde Mekanı Oldu

ANNE – BEBEK KÜTÜPHANESİ 1 YAŞINDA!

Anne ve Bebeklerin Gözde Mekanı Oldu

Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün bir yıl önce hayata geçirdiği Esma Biltaci Anne Bebek Kütüphanesi, kısa sürede Esenlerli anne ve bebeklerin vazgeçilmez mekânı haline geldi. 0-3 yaş aralığındaki çocuklar için hizmet veren kütüphane, aylık ortalama 2 bin 500 kullanıcıya ulaşarak büyük bir ilgi gördü.

ZENGİN KİTAP VE MATERYAL KAYNAĞI

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile iş birliği içinde faaliyet gösteren Esma Biltaci Anne Bebek Kütüphanesi, toplamda 25 bin 692 kitaba ve bebeklerin gelişimine katkı sağlayan çeşitli materyallere sahip. Kütüphane, haftada beş gün ücretsiz kitap ödünç verme imkânı sunarken, aylık ortalama 530 kitap ödünç alınıyor. Anne ve bebeklerin hem keyifli vakit geçirebileceği hem de gelişimlerine katkı sağlayacak kaynaklara kolay erişebileceği bu kütüphane, Esenler’de önemli bir hizmet sunmaya devam ediyor.

OYUN GRUPLARI VE ETKİNLİKLER REZERVASYONLA

Esenlerli anneler ve bebekleri, haftanın üç günü kütüphanede düzenlenen oyun gruplarından ve çeşitli etkinliklerden faydalanabiliyor. Ancak bu hizmetlerden yararlanmak için kütüphane randevu sistemi ile çalışıyor. Esenler Belediyesi Online İşlemler kısmından rezervasyon yaptırarak anneler ve çocuklar, oyun gruplarına katılabiliyor. Etkinlikler çocuk gelişimi öğretmenleri eşliğinde düzenleniyor ve annelere de çocuklarının gelişimini en iyi şekilde destekleme fırsatı sunuluyor.

ANNE VE BEBEKLER İÇİN ÇEŞİTLİ AKTİVİTELER

Kütüphanede anne ve bebekler için özenle hazırlanmış birçok etkinlik mevcut. ‘Montessori Oyuncaklar’, ‘Eğitici Kitaplar’, ‘Masal Saati’ ve ‘Dil Gelişimini Destekleyen Aktiviteler’ gibi pek çok seçenek bulunuyor. Anneler ise güvenli ve donanımlı bu ortamda, uzman eğitmenler eşliğinde çocuklarının sağlıklı, özgüvenli, yaratıcı ve problem çözebilen bireyler olmasına katkıda bulunuyor.

REZERVASYON YAPTIRMAYI UNUTMAYIN!

Esenlerli anneler, çocukları ile birlikte bu keyifli ve eğitici etkinliklere katılmak için Esenler Belediyesi Online İşlemler kısmından rezervasyon yaptırmayı unutmamalı. Anne ve bebekler için detaylı bir şekilde planlanan bu hizmet, her iki tarafın da gelişimini ve sosyalleşmesini desteklemeyi amaçlıyor.

Haber: Muhammed Mustafa KARAYÜN


Anahtar Kelimeler: anne ve bebeklerin gözde mekanı oldu
Tarih: 20.09.2024 10:04
  • Cuma 28.9 ° / 22.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.9 ° / 20.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 30 ° / 19.9 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.