Arev Vakfı ve Okulları Kurucu Başkanı, aynı zamanda Beylikdüzü Eski Belediye Başkanı Vehbi Orakçı; Basın Mensuplarına verdiği Kahvaltı Programı sonrasında, Beylikdüzü Arev Koleji yaz okulları açılışını gerçekleştirdi!
Arev Vakfı ve Okulları Kurucu Başkanı ve Beylikdüzü Eski Belediye Başkanı Vehbi Orakçı; ‘’Ülkemiz İnsanının farklı mecralarda farklı alanlarda farklı bileşenlerle bir araya gelip, sokağına gencine insana, yaşlısına ilişkin izletmesi anlatması çok değerli. Bizim en büyük sorunumuz bizde iletişim genel anlamda dikey bağlamda kurulur . Anne- baba çocuğa, Patron çalışana, Öğretmen Öğrenciye, Genel Başkana alt kademeye böyle bir dikey iletişim var. Dinleme anlama ve icraat üretme anlayışı biraz zayıf bu çarkın zaafıdır. Biz de bunu kendi çalışma olanaklarımızla kurumlarımızla Arev Okullarında ve Yerel Basında, farklı tepki alanlarımızın olduğu yerlerde bu kültürü etkin kılmaya çalışıyoruz.
“Kalem Ehli Kelam Ehli”
Biliyoruz ki Ülkemizin ayağa kalkması; müreffeh olup müreffeh kalması ancak ve ancak nitelikli, kültürlü, erdemli, dinleyen, anlayan değer üreten bir anlayışla mümkün. Bunun yolu kalemdir, kelamdır, yazandır, çizendir. Bu yaklaşım ışığında sizlerle hasbihal ediyoruz. Siyaseti ve sporu gençliği kendi kanından olmayan gençliği sahiplenen evlat edinen bir yürek olarak bir yıldız yetiştiren mentolü başkanı olarak değerli bir kardeşimiz. Sizler kalem ehli kelam ehli olarak üreten dostlarımızsınız. Dilimiz aklımız kalbimiz bir olursa oradan çıkan icraatta mutlaka başarılı bir icraat olacaktır.
İktidar Gazetesi: Dijitalizm Eğitimi Nasıl Etkiler?
Gazetemizce yöneltilen soruyu da yanıtlayan Vehbi Orakçı: ‘’ Sizler aydın basın görevlileri bu konuda bizleri desteklerseniz çok memnun oluruz. Dijitalizm’in iki yönü var ve bir taraf tamamen pozitif gelişime insan hayatına büyük katkısı ve kolaylığı olacak. Negatif tarafı ise, zihinlerin tamamen ele geçmesi söz konusudur. Çok tehlikeli insan ömrüne dahi düşüncelere uzaktan müdahale edebilirler. Burada yanlış olan çağ yada dijitalizm değil. Cerrah’ın elinde neşter hayat kurtarır. Katilin elinde neşter hayat alır. Dijitalizm’e olumlu bakın destekleyin " sözleriyle yanıt verdi.
“Eğitimi parasal ihtiyaç karşılamak için kullanmıyoruz’’.
Biz kazancımızı Vakıfla paylaşarak sahada daha fazla eğitim öğretim ihtiyacı olan öğrencilere erişmek yardım etmek için kullanıyoruz. Öğrencilerimize burs olanağı sağlıyoruz. Eğitimi paylaşarak insan kazanmaya devam ediyoruz dedi.
“Pusu Kuranlar Kaybediyor Pusuya Düşen Kazanıyor”
Eğer biz kazancı dönemsel ekonomik makamsal yada mental bir kazanç olarak görürsek doğru kazanıyor gibi. Ama değil uzun vadede bakarsak perspektife bakarsak asıl olan toplumun gönlünde kalıcı kazançtır. Bu da değerle olur. Beyaz Zambaklar Ülkesi muazzam bir kitap okumanızı tavsiye ederim. Birkaç köylü bir araya gelerek gayretle işini yapmakla muazzam bir sonuç kazanıyor ve Finlandİya kurtuluyor. Şu an Dünyanın en müreffeh Ülkesi. Öğrencimiz Yusuf’u da hatırladım şimdi. Tubitak ‘ın projesin de Türkiye Şampiyonu oldu. Bizzat tebrik ettim. Basın özgür ve güçlü bir şekilde yazabiliyorsa o Ülke güçlü oluyor. Aydın kesimi de güçlü oluyor. Siyaset en son hakkıdır siyaset çıktıdır.
‘’Biz Bunu İspatladık’’
‘’Biz göreve geldiğimizde okul sayısı 6 iken biz bunu 5 kat arttırmıştık. Bizden önce eğitim alanında hiçbir başarı yokken Üniversite ve Lise sınavında, şimdi Fen lisesi Türkiye birincisi oldu. Özel eğitim Türkiye de % 7 bandındayken bizde % 30’larda. Beylikdüzü öğrenci yurtları Öğretmen evi Bilim Teknoloji Merkezi Eğitim Vadisi ile 5 milyonu bulunca iyi öğretmenler gelmeyue başladı. İBB gelmeye başladı. Eğitim göç almaya başladı.‘’ diyerek sözlerini sürdürdü ve başarı katettiklerini anlattı. Basın Mensuplarına tertip ettikleri Kahvaltı Programında Muharrem Ay’ı münasebetiyle aşure ve çikolata ikramında da bulunuldu. Program Yaz Okullarının gösterileri ve fotoğraf çekimleriyle son buldu.
İktidar Gazetesi