ARKEOLOG NEZİH BAŞGELEN: İZMİT TARİHİ AÇIDAN ÇOK ŞANSLI BİR COĞRAFYADA

ARKEOLOG NEZİH BAŞGELEN: İZMİT TARİHİ AÇIDAN ÇOK ŞANSLI BİR COĞRAFYADA

ARKEOLOG NEZİH BAŞGELEN: İZMİT TARİHİ AÇIDAN ÇOK ŞANSLI BİR COĞRAFYADA

“Nikomedia: Roma İmparatorluk Başkentinden Türk Endüstri Başkentine” konulu konferansın moderatörü Arkeolog Nezih Başgelen İzmitlilere ‘Tarihi açıdan çok şanslı bir coğrafyadasınız’ dedi

Kentin tarihine ışık tutup toprak altında kalan değerlerinin gün yüzüne çıkartılması adına büyük emek harcayan İzmit Belediyesi, Kocaeli Kongre Merkezi’nde Nikomedia: Roma İmparatorluk Başkentinden Türk Endüstri Başkentine” konulu konferans gerçekleştirdi.

Akademisyenler Bilgilerini Aktardı

Arkeoloji ve tarih alanında başarılı çalışmaları ile tanınan Oxford Üniversitesinden Prof. Dr. Tuna Şare Ağtürk,  Kocaeli Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Şirin, Kocaeli Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan sunumlarıyla bilgilerini katılımcılara aktardılar. Arkeolog Nezih Başgelen ise konferansın moderatörlüğünü üstlendi.

“Çok Heyecan Verici Eserler”

Konferansın moderatörü Nezih Başgelen yaptığı konuşmada, “1980’li yıllarda açılan her yolda ya bir necropol parçası ya da büyük başkentin izlerinden eserler çıkarıldı.  Gençliğimizi bu eserlerin peşinde geçirdiğimizi hatırlıyorum. Çok şanslı bir coğrafyadasınız. Roma’nın en sıkıntılı dönemlerini sonlandıran olayların yaşandığı bir kent burası. Konstantin’in ana karnına düştüğü yer de gözlerini kapadığı yer de burası. Bunlar çok heyecan verici. Helena figürü çok önemli.

“Hepinize Teşekkür Ediyorum”

Diocletianus’un Roma’yı geçme dürtüsüyle yaptıklarını buradaki parçalar bize gösteriyor. Daha işin şafağındayız. Sarayın arkasından çıkanlar neler olacak acaba. Roma tarihinde kendi isteğiyle görevi bırakan nadir kişiliklerden biridir Diocletianus. Böyle bir programa katıldığınız, duyarlılığınız açısından teşekkür ediyorum” dedi.


Kocaeli,İzmit Belediyesi
belediye365.com

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 28.11.2023 13:43
  • Cumartesi 33.3 ° / 25.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 36.5 ° / 25.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 36.7 ° / 25.4 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.