ASAT yağmursuyu drenaj hattı çalışmaları

Konyaaltı, Kepez ve Muratpaşa ’ya 100 milyon TL’yi aşan yatırım

ASAT yağmursuyu drenaj hattı çalışmaları

Planlı, kurallı, kimlikli bir kent sloganıyla şehrin ihtiyaç duyduğu projelere öncelik veren

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı, Kepez ve Muratpaşa ilçelerinde yağmur suyu drenaj hattı alt yapısını güçlendirmeye devam ediyor. 

 

Kış aylarında yaşanabilecek ani su baskınlarının önüne geçmek amacıyla alt yapı imalatlarını sürdüren ASAT’ın çalışmaları yaz ayları boyunca devam edecek. Üç merkez ilçede toplamda (3930 m) 4 km’yi uzunluğu bulan alt yapı imalatlarının yatırım maliyeti 100 Milyon TL’yi aşacak. ASAT ekiplerinin çalışmaları Konyaaltı Toros ve Akkuyu mahallelerinin kesiştiği 15. Cadde, Toroslar Caddesi ve 25. Cadde’de, Kepez’de ise Yükseliş mahallesi Yıldırım Beyazıt caddesinde devam etmekte. Bu çalışmaların ardından Kepez Şafak Mahallesi Şehit Binbaşı Erdoğan Özdemir Caddesi ile Muratpaşa Şirinyalı Mahallesi Avni Tolunay ve İsmet Gökşen caddelerinde çalışmalar sürdürülecek. 

 

ÜÇ İLÇEDE TOPLAM UZUNLUK 3930 METRE

 

Antalya merkez ilçelerinde kış aylarında yaşanan ani su baskınlarını ve taşkınları önlemek amacıyla alt yapı imalatı çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü belirten ASAT Yağmursuyu Sorumlusu Sait Dursun Deliktaş “ Çalışmalarımızı kış aylarında vatandaşlarımızın en çok sıkıntı yaşadığı noktalarda yoğunlaştırdık. Amacımız öncelikli bölgelerimizin alt yapı sorununu çözerek kış aylarında benzer sorunların yaşanmaması. Konyaaltı Akkuyu ve Toros Mahallerimizin kesiştiği bölgede başlattığımız çalışmalarımızı büyük ölçüde tamamladık. Toros mahallemizde asfaltlama çalışmalarımıza başlıyoruz. Bu bölgede 40 Milyon TL’lik bir yatırım bedeli ile 570 metre 1.5 metreye 1,5 baks imalatı, 850 metrede ise 1200’lük betonarme boru imalatı gerçekleştirdik. Kepez ilçemizde Şafak ve Yükseliş mahallemiz ile Muratpaşa Şirinyalı mahallelerimizde de çalışmalarımız olacak, bu mahallelerimizin bir kısmında çalışmalarımız başladı. Toplamda üç merkez ilçemizde 3930 metrelik yeni hat imalatı yapacağız. Tüm bu çalışmaların yapım maliyeti 100 Milyon TL’yi aşacak. ASAT olarak yaz boyunca yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarımızı sürdürerek şehrimizi kış aylarına en iyi şekilde hazırlıyoruz. “ dedi. 

 


Tarih: 10.06.2024 15:12
  • Cuma 33.3 ° / 24.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 30.9 ° / 22.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32.2 ° / 24.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.