Asgari Ücret Ve Emekli Maaşları Masaya Yatırıldı.

Şimşek'e "Enflasyon oranına refah payı ekleyerek aylıkları artıralım" çağrısı

Asgari Ücret Ve Emekli Maaşları Masaya Yatırıldı.

 

 

CHP Ekonomi Kurmayları Şimşek’le Görüşecek! 

Asgari Ücret Ve Emekli Maaşları Masaya Yatırıldı. 

 

Bugün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ekonomi kurmayları ile bir araya gelecek. Yalçın Karatepe'nin emekli maaşlarını da gündeme getirip temmuz ayından itibaren asgari ücrete en az enflasyon farkı kadar zam yapılması gerektiğini Şimşek'e "Enflasyon oranına refah payı ekleyerek aylıkları artıralım" çağrısı yapacağı öğrenildi.

Başkent Ankara yeni haftanın ilk gününde önemli bir görüşmeye sahne olacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP'nin Hazine ve Maliye'den sorumlu gölge bakanı Yalçın Karatepe başkanlığındaki heyetle bir araya gelecek. Görüşme masasında herkesi ilgilendiren önemli konular bulunuyor.

CHP’NİN GÖRÜŞMEYE ÖZEL RAPORU

Genel Sekreter Selin Sayek Böke ile Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir'in yer aldığı ziyaret öncesi, Şimşek’le görüşmede ele alınacak konuları masaya yatırdı. Heyet, önerilerin yer aldığı hâlihazırda hükümetin çalıştığı "vergi reformu" paketi için bir rapor hazırladı.

MASADA EMEKLİ MAAŞLARI VE ASGARİ ÜCRET VAR

CHP'li kurmaylar, Hazine ve Maliye Bakanına "acil önlem alınması gereken konular" olarak nitelendirdiği başlıkları sunacak. Görüşmeye ilişkin konuşan CHP'nin Hazine ve Maliye'den sorumlu gölge bakanı Yalçın Karatepe "Biz yoksullaştırıcı ekonomi politikalarının karşısında olduğumuzu ifade edeceğiz.” Dedi. Aynı zamanda Karatepe “Temmuzdan itibaren asgari ücrete en az enflasyon farkı kadar zam yapılması gerektiğini söyleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Emekli maaşlarını da gündeme getireceklerini belirten Karatepe, "Enflasyon oranına refah payı eklenerek aylıkların artırılması gerektiğini söyleyeceğiz" dedi. Görüşmede TÜİK verileri, Varlık Fonu gibi başlıklar tarımsal desteklerin arttırılması da kurmaylar tarafından gündeme getirilecek.

ERDOĞAN-ÖZEL ZİRVESİNDE TOPLANTI KARARI ALINDI

Şimşek'in CHP heyeti ile görüşme kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in CHP Genel Merkezi'nde yaptığı görüşmede alınmıştı. CHP'nin gölge kabinesinde yer alan isimler daha önce İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile de görüşmüştü.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 24.06.2024 10:55
  • Cuma 33.9 ° / 26.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 33.3 ° / 25.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 36.5 ° / 25.2 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.