Atık Yağların Ayrı Toplanmasına Yönelik Denetimler Devam Ediyor

Atık Yağların Ayrı Toplanmasına Yönelik Denetimler Devam Ediyor

Atık Yağların Ayrı Toplanmasına Yönelik Denetimler Devam Ediyor

1 litre yağın 1 milyon litre suyu kirlettiğini biliyor musunuz?


Çanakkale Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından, bitkisel atık yağların ayrı toplanmasına yönelik çevre lisansı almış firmalar ile sözleşme yapmayan işletmelerde denetlemeler devam ediyor.

Belediyemiz, 2007 yılından bu yana bitkisel atık yağların ayrı olarak toplanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bitkisel atık yağlarını toplama noktalarına getiren kentlilere ise, çeşitli hediyeler veriliyor.

Bilindiği üzere bitkisel atık yağların lavaboya dökülmesi veya gelişigüzel çevreye atılması başta doğaya ve kentlerin altyapısına ciddi zararlar veriyor. Çanakkale Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğünün bu yöndeki çalışmaları ise, çevre bilincinin oluşması ve geleceğe temiz bir dünya bırakmak adına çeşitli etkinlikler ve eğitimlerle birlikte 2007 yılından bu yana devam ediyor.

Kentimizde bitkisel atık yağ üreten işletmelerin lisanslı toplayıcı firmalarla sözleşme yapmalarına ilişkin yükümlülükleri Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan Zabıta Memuru ve Çevre Mühendisi ile birlikte denetlenmeye devam ediyor.

Temiz bir kent, temiz bir doğa için bitkisel atık yağlarımızı ayrı toplayalım…




04.03.2024 11:37

Çanakkale,Çanakkale Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 05.03.2024 05:47
  • Cuma 26.2 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.4 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazar 27.3 ° / 21.2 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.