Bakan Tekin 12 Mart programına katıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.

Bakan Tekin 12 Mart programına katıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.

ANKARA (İGFA) - Taceddin Dergahında düzenlenen "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Programı"na katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara Valisi Vasip Şahin ile birlikte öğrencilerin oluşturduğu kortejle yürüdü. Öğrenciler tarafından İstiklal Marşı'nın kabulünü anlatan oratoryonun sunulduğu ve İstiklal Marşı'nın 10 kıtasının okunduğu programda, Kur'an-ı Kerim tilaveti de gerçekleştirildi.

Bakan Tekin, çocukların heyecan ve coşkuyla katıldıkları bir program yapmak istediklerini dile getirerek yaptığı konuşmada, "İstiklalimize, bayrağımıza, ezanımıza, devletimize sahip çıktığınız için size çok teşekkür ediyorum. Bu değerlere sahip çıkan çocuklar yetiştirdikleri için ailelerinize çok teşekkür ediyorum. Sizi böylesine güzel emanet olarak teslim aldıktan sonra ülkesine, milletine, bağımsızlığına, devletine, bayrağına ve ezanına sahip çıkan çocuklar olarak yetiştirdikleri için öğretmenlerinize çok teşekkür ediyorum. Sizler var oldukça bu devlet, bağımsızlığımız, bayrağımız, ezanımız ilelebet varlığını sürdürecektir." dedi.

Bakan Tekin, programın ardından Mehmet Akif Ersoy Kültür Evini de ziyaret etti.

Anahtar Kelimeler: bakan tekin 12 mart programına katıldı
Tarih: 12.03.2026 17:53 Güncelleme: 12.03.2026 17:53
  • Perşembe 17.3 ° / 8 ° Güneşli
  • Cuma 16.6 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.7 ° / 9.7 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.