BAKAN YUMAKLI, KARABÜK’TE BAZI ZİYARETLERDE BULUNDU

BAKAN YUMAKLI, KARABÜK’TE BAZI ZİYARETLERDE BULUNDU

BAKAN YUMAKLI, KARABÜK’TE BAZI ZİYARETLERDE BULUNDU

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çeşitli programlara katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere Karabük'e gitti.

Bakan Yumaklı, Karabük programı kapsamında Eskipazar ilçesindeki Haslı Barajı'nda inceleme yaptı.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta'dan bilgi alan Bakan Yumaklı, gazetecilere, suyla ilgili konuyu Türkiye'nin gündeminde tuttuklarını, tutmaya da devam edeceklerini söyledi.

Türkiye'nin su zengini bir ülke olmadığına dikkati çeken Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, bu tür sulama yapılarının mutlaka zamanında inşa edilmesinin önemine değindi.

Suyun verimli kullanılması gerektiğinin altını çizen Yumaklı, ister enerji, ister tarım, ister sanayi için olsun bütün faaliyetlerin tamamında mevcuttaki suyun verimli kullanılması, kullanılan suyu da yeniden kullanılabilir hale getirecek metotların uygulanması gerektiğini kaydetti.

Bakan Yumaklı, su konusunun, iklim değişikliği sebebiyle artık hayatın içinde olduğuna işaret ederek, su verimliliğine ilişkin hatırlatmalarını tekrar tekrar yaptıklarını ve buna ilişkin planlarını uyguladıklarını anlattı.

Haslı Barajı'nın 350 milyon lira yatırım değerine sahip olduğunu aktaran “Ülkemizde ekonomimiz için çok önemli olan enerji ve sulama barajlarını, bunun yanında sanayiyle alakalı ya da kentsel kullanımla ilgili barajları inşa etmeyi sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

Yumaklı, açıklamasının ardından Kemal Güneş Caddesi'nde esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla selamlaştı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, daha sonra Karabük'te gerçekleştirilen Dünya Kadınlar Günü programı ile sektör paydaşları toplantısına da katıldı.



Ankara,Tarım Bakanlığı
belediye365.com

Tarih: 11.03.2024 12:04
  • Cuma 26.2 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.4 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazar 27.3 ° / 21.2 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.