Bakan Şimşek ekonomide rotayı çizdi: 2026 "reform yılı" olacak.

Bakan Şimşek, 2026’yı 'Reform Yılı' ilan ettiklerini duyurdu.

Bakan Şimşek ekonomide rotayı çizdi: 2026

Şimşek, yeni yılda kaynakların etkin kullanımını, istihdamı ve sanayide verimlilik odaklı dönüşümü hedefleyen politikaların hız kazanacağını vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Reform yılı' ilan ettiğimiz 2026'da kaynakların etkin kullanımını esas alan, istihdamı gözeten ve sanayide verimlilik, rekabetçilik ile sürdürülebilirlik odaklı dönüşümü hedefleyen politikalarımızı hızlandıracağız" dedi.

 

Bakan Şimşek, kasım ayı sanayi üretimi verilerine ilişkin sanal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Şimşek, "Kasımda sanayi üretimi, takvim etkisinden arındırılmış yıllık yüzde 2,4 artarken ocak-kasım döneminde yıllık büyüme yüzde 3,5 oldu. İmalat sanayisinde, 24 alt sektörün 19'unda aylık bazda görülen büyüme, iyileşmenin genele yayıldığını gösteriyor. Sermaye malı ve yüksek teknoloji gruplarındaki güçlü seyir, yüksek katma değerli üretimi ve orta-uzun vadeli büyüme potansiyelimizi artırmaktadır. 'Reform Yılı' ilan ettiğimiz 2026'da kaynakların etkin kullanımını esas alan, istihdamı gözeten ve sanayide verimlilik, rekabetçilik ile sürdürülebilirlik odaklı dönüşümü hedefleyen politikalarımızı hızlandıracağız" dedi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 10.01.2026 15:27 Güncelleme: 10.01.2026 15:27
  • Pazar 13.9 ° / 9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 13.6 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 8.9 ° / 3.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.