BAŞKAN YILDIRIM TERCİH FESTİVALİ’NİN AÇILIŞ OTURUMUNDA KONUŞTU

Ümraniye Belediyesi üniversite adaylarına kariyer planlamasında destek olmak amacıyla düzenlenen Tercih Festivali başladı. Açılışa katılan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Bu sene gençlerimizin üniversite sınav ücretlerini belediye olarak biz ö

BAŞKAN YILDIRIM TERCİH FESTİVALİ’NİN AÇILIŞ OTURUMUNDA KONUŞTU

Ümraniye Belediyesi’nin, iyi bir gelecek ve mesleğe sahip olmak isteyen öğrenciler için düzenlediği Tercih Festivali Ümraniye Şehit Erol Olçok Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde başladı. Başkan İsmet Yıldırım, moderatörlüğünü Yavuz Yiğit’in yaptığı festivalin açılış paneline katılarak öğrencilere tecrübelerini aktardı.

100’e yakın motivasyon buluşması yaptıklarını belirten Başkan İsmet Yıldırım, “Bu çağın gençleri bambaşka. Hepsinden adeta zekâ fışkırıyor. Örf ve âdetimizde istişarenin çok önemli bir yeri var. Biz de bu buluşmalarda gençlerimizle istişare ediyoruz” dedi. Gençlere yönelik üniversite gezileri düzenleyeceklerini söyleyen Başkan Yıldırım, “Birçoğunuzun tercih noktasında kafasında şekillenen bir şeyler mutlaka vardır. Burada önemli olan sizi mutlu edecek ve başarılı olacağınıza inandığınız bir alanda tercih yapmanız. Size en büyük tavsiyem disiplinli olun ve sistemli çalışın. Öğrenmeye açık ve meraklı olun. Bu hedefinize ulaşırken size önemli katkı sağlayacaktır” dedi. Ümraniye Belediyesi’nin gençlere yönelik çalışmalarına da değinen Yıldırım, “Bu yıl ilk kez üniversiteyi kazanan kardeşlerimize 7 bin lira eğitim desteğinde bulunduk. Yine bunun yanında 10 ay boyunca hesaplarına 750 lira yatırıyoruz. Şehir dışından üniversite eğitimi için İstanbul’a gelip ilçemizde ikamet eden öğrencilere her akşam belediye yemekhanemizde ücretsiz yemek veriyoruz. Bu sene gençlerimizin üniversite sınav ücretlerini belediye olarak biz ödeyeceğiz. Sizlerden büyük ilgi gören Bir Başka Kahve’yi yakında Ümraniye’nin farklı noktalarına da açacağız” diyerek, konuşmasına son verdi.

22 Şubat’a kadar sürecek olan Tercih Festivali’nde; psikoloji, sosyoloji, matematik, işletme, grafik tasarım, diş hekimliği, bilgisayar mühendisliği, Türk dili ve edebiyatı ve hukuk gibi çeşitli alanlara ilgi duyan öğrenciler için özel oturumlar ve etkinlikler düzenlenecek.


İstanbul,Ümraniye Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 22.02.2024 02:24
  • Perşembe 24.2 ° / 15.5 ° false
  • Cuma 27.4 ° / 16.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19 ° / 15.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.