Belediyeden Minik Muhammet’e Büyük Destek

Esenyurt Belediyesi, İlçede Yaşayan Özel Çocukları Bireysel Eğitim Programıyla Hayata Hazırlıyor.

Belediyeden Minik Muhammet’e Büyük Destek

 

Belediyeden Minik Muhammet’e Büyük Destek

 

Esenyurt Belediyesi, İlçede Yaşayan Özel Çocukları Bireysel Eğitim Programıyla Hayata Hazırlıyor. Yıl Boyunca Ücretsiz Olarak Verilen Eğitimlerde Her Çocuğun Gelişim Seviyesine Uygun Programlar Hazırlanarak Gelişimlerine Katkıda Bulunuluyor.

 

Esenyurt Belediyesi Özel Eğitim Merkezi İlçede Yaşayan Özel Çocukları Bireysel Eğitim Programı İle Hayata Kazandırıyor. Bu Kapsamda Belediye, Dikkat Ve Dürtü Kontrolü Gibi Sorunlar Yaşayan Muhammet Güney Durmaz’a Destek Oldu. Dehb Tanısı Konulan 6 Yaşındaki Muhammet, Uzman Hocaların Özverili Dersleri Ve Oyun Terapi Seansları Sayesinde İlerleme Kaydederek Büyük Oranda İyileşti. Çocuklarının Gösterdiği İlerleme Nedeniyle Çok Mutlu Olduklarını İfade Eden Muhammet’in Anne Ve Babası Kendilerine Verilen Destekler Nedeniyle Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’e Teşekkürlerini İletti. Merkezde Eğitim Veren Uzman Klinik Psikologlar İse Eğitimlerin Devam Edeceğini Belirterek Özel Bireylerin Yanında Olmaya Devam Edeceklerinin Altını Çizdi. 

 

 

“Özel Çocuklarımızın Yanındayız”

 

Esenyurt Belediyesi Özel Eğitim Merkezi’nde Uzman Klinik Psikolog Olarak Görev Yapan Aydan Zilek Özden, Özel Çocukların Her Zaman Yanında Olacaklarının Altını Çizerek; “Dehb Tanılı Çocuklarımızdan Muhammet Güney Durmaz İle Oyun Terapisi Seansları Yapıyoruz. Kurumumuza Geldiğinde Dikkat, Konsantrasyon, Dürtü Kontrolü, Hareketlilik Gibi Konularda Yoğun Problemler Yaşıyordu. Muhammet’e Uygun Olarak Planladığımız Programda Dikkati Geliştiren, Dürtü Kontrol Mekanizmasını Güçlendiren, Gerginliği Azaltmaya Yönelik Oyunlar Oynadık. Uyguladığımız Program Sayesinde Belirtilerin Gözle Görülür Derece Azaldığını Gözlemledik. Etkinliklerde, Oyunlarda Geçirdiği Zamanın Arttığını, Kendini İfade Etme Yöntemleri Bulduğunu, Dürtüselliğinde Ve Hareketliliğinde Azalma Olduğunu Gözlemledik. Esenyurt Belediyesi Olarak Özel Çocuklarımızın Yanında Olmaya Devam Edeceğiz.” Dedi. 

 

 

Esenyurt Belediyesi Basın Ve Yayın Müdürlüğü

Haber: Duygu CANKO


Tarih: 11.07.2024 12:17
  • Çarşamba 32.9 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Perşembe 32.1 ° / 24.2 ° Güneşli
  • Cuma 31.4 ° / 22.9 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.