Belediyemiz Yeşil Gelecek İçin Harekete Geçiyor

Belediyemiz Yeşil Gelecek İçin Harekete Geçiyor

Belediyemiz Yeşil Gelecek İçin Harekete Geçiyor

‘’Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme-II: Yeşil Bir Gelecek için Eşleştirme Hibe Programı’’

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Türkiye Belediyeler Birliğinin ana faydalanıcısı olduğu Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme-II: Yeşil Bir Gelecek için Eşleştirme Hibe Programı kapsamında “Join tactions for climate change adaptation” (İklim değişikliğine uyum için ortak eylemler) adlı proje kabul edildi.

Kabul edilen proje ile Belediyemiz, Bulgaristan'ın Montana Belediyesi ile birlikte çevrenin korunması ve özellikle su ve balıkların korunması için deneyim ve bilgi alışverişinde bulunarak sürdürülebilir yapılar oluşturmak için Avrupa Birliği çatısı altında işbirliği projesi başlatıyor. Projede Belediyemiz, Montana Belediyesi, Technological Institute of Aquaculture 8 Teknolojik Su Ürünleri Enstitüsü) ve Adıyaman İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği ortaklığında gerçekleştirilecektir.

Çevrenin korunmasına yönelik projeleriyle öne çıkan Belediyemizin Montana Belediyesi ile birlikte yürüteceği proje temel olarak, iklim ve çevre temelli eylemler için Türk ve AB yerel yönetimleri arasındaki diyaloğun geliştirilmesi ve yerel yönetimlerin kapasitelerinin güçlendirilmesini amaçlıyor.

“Yeşil Bir Gelecek İçin Şehir Eşleştirme Hibe Programı” kapsamında Adıyaman’ın iklim değişikliğine uyum sürecinin geliştirilmesi, bu konudaki kapasitesinin arttırılması ve yeni teknolojilerin uygulanması için Adıyaman ve Montana arasında bilgi ve deneyim paylaşımının sağlanacağı projenin hedefleri arasında şunlar da yer alıyor:

Proje Kapsamında;


Adıyaman,Adıyaman Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 21.03.2024 00:18
  • Salı 25.4 ° / 16 ° Güneşli
  • Çarşamba 23.2 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 24.5 ° / 16.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.