Tarih: 21.11.2023 12:59

BİLECİK BELEDİYESİNDEN ATIK AZALTIM HAFTASINA ÖZEL UYGULAMA

Facebook Twitter Linked-in

Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında doğaya atılan tek kullanımlık bardakların azaltılması amacıyla anlamlı bir kampanya gerçekleştirilecek.
18-26 Avrupa Atık Azaltım Haftası kapsamında gerçekleştirilecek uygulama ile bir kullanımlık ürünlerin azaltılması yoluyla doğanın ve çevrenin korunması amaçlanıyor.
Belediye Başkanlığından yapılan kamuoyunu bilgilendirici açıklamada; Bu yıl Avrupa Atık Azaltma Haftası’nın teması olarak ambalaj atık ve paket ürünlerin azaltılması olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:
‘’Avrupa Atık Azaltım Haftası’nın amacı atıkların önlenmesi, azaltılması, geri kazanımı ve geri dönüşümüdür. Marmara Belediyeler Birliği’nin 14.07.2023’te katıldığı Avrupa Atık Azaltım Haftası’nın çalışmalarının tamamı gönüllülük esasına göre yürütülür. Belediye Başkanlığı olarak biz de bu anlamlı çalışmada yer almak için Termos Projemizi uygulamaya sunduk. Belediye Başkanlığımız tarafından doğaya atılan bir kullanımlık bardakların azaltılması amacıyla başlatmış olduğumuz Termos Projesiyle; Atatürk Parkı’ndaki tesislerimize gelen konuklarımız, kendi termosuyla içecekleri kahve fiyatı için yüzde 50 indirimden faydalanabileceklerdir. Sizler de farkındalık ve bilinç oluşturulması hedefiyle başlattığımız uygulamaya destek verebilirsiniz.’’ İfadeleri kullanıldı.


Bilecik,Bilecik Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —