Bilim ve Sanatı Buluşturan Proje
Büyükçekmece Şehit Münir Alkan Fen Lisesi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında hayranlık uyandıran bir sergiye imza attı.
Bilim-Sanat Projesi
2020 yılında TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına başvuru yapan Büyükçekmece Şehit Münir Alkan Fen Lisesi, pandemiden dolayı gerçekleştirme imkânı bulamadığı projeyi, bu yıl okulların yüz yüze eğitime tekrar açılmasını fırsat bilerek çok başarılı etkinlikler gerçekleştirdi. Ayrıca TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının yanında okulda her yıl gelenekselleştirilerek yapılan ve bu yılda dördüncüsünün yapıldığı Bilim-Sanat Projesini de gerçekleştirdiler.
Öğrencilerin İlgisi Yoğun Oldu
Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun gerçekleştirilen bilim fuarına katılarak, öğrencilerin eserlerini tek tek inceleyip tebrikte bulundu. Fuara farklı okullardan ziyarete gelen öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.
Okulun Geleneği; Bilim-Sanat Günleri
Projenin mimarı olan Büyükçekmece Şehit Münir Alkan Fen Lisesi müdürü Zekeriya Çayhan bilimin sanatla desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, ileriki günlerde daha kapsamlı bir şekilde ‘Bilim-Sanat Haftası’ düzenleyeceklerini duyurdu. Çayhan; “2020 yılında başvuru yaptığımız TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı için projelerimiz vardı. Pandemiden dolayı sergileme imkânı bulamamıştık, öğrencilerimizin yüz yüze eğitime tekrar başlamasını fırsat bilerek hem fuarımızı hem de bizim gelenekselleştirerek okulumuzda her yıl Bilim-Sanat günleri projemizi gerçekleştiriyoruz. Bilimin ve sanatın iç içe olduğu bir fuar yaşıyoruz. Öğrencilerimizin hazırladıkları projelerin sergisi var, öğrencilerimiz değişik okullardan gelen arkadaşlarına ve kendi okulundaki arkadaşlarına sundukları projeleri anlatıyorlar. Aynı zamanda diğer sosyal kulüplerimizin faaliyetleri var. Sergi alanımızda TÜBİTAK projelerimizin yanında deney gösterilerimiz var. Fizik, kimya ve biyoloji alanlarında öğrencilerimizin kendilerinin sergiledikleri gösteriler yoğun ilgi görüyor. Arttırılmış gerçeklikle ilgili ames odası gibi birçok faaliyet alanı var.
“Bilim Sanatla Desteklenmeli”
Bilimin aynı zamanda sanatla desteklenmesi gerekiyor. Sanatla hayatın aslında bir arada yaşanması gerekiyor. Bu yüzden hepsini iç içe yoğurarak öğrencilerimize vermeye çalışıyoruz. Ebru sanatı, kaligrafi yazı çalışmaları, enstürman çalan öğrencilermizin piyano, kanun gösterisi mevcut. Öğretmenlerimizle öğrencilerimizin birlikte hazırladıkları bir faaliyetler bütünü aslında bunların hepsi. Bu projenin daha kapsamlı bir halini ilerleyen günlerde daha geniş günlere yayarak Bilim-Sanat haftası adı altında gerçekleştireceğiz. Amacımız aslında bizim kendi öğrencilerimiz arasında bir sinerji oluşturabilmek. Bu sinerjiyi her alanda oluşturmak istiyoruz. Burada projesini sergileyen arkadaşlarını gören öğrencilerimiz bende projemi sunabilirim düşüncesine kapılıyor. Bu doğrultuda öğrencilerimiz kendi yetenekleri kapsamında projeler üreterek kendilerini geliştiriyorlar. Okul idarecileri olarak bizim derdimiz öğrencilerin kendilerini geliştirebilecekleri alanlarda zemin hazırlamak. Ürettikleri projeler ve sergiledikleri deneyler için öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Onların başarısı bizim başarımız ayrıca bu projelerde öğrencilerimizi en iyi ve güzel şekilde yönlendiren öğretmenlerimizle de gurur duyuyor, kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
“Ummalı Bir Çalışmayla Gerçekleştirdik”
TÜBİTAK 4006 Bilim fuarının koordinatörü ve kimya öğretmeni Ali Sefa Onsekizoğlu; “Ummalı bir çalışma sonucunda öğrencilerimizin pandemi süreci boyunca hazırladıkları projeleri ve eserleri sergiledik. Başta okul müdürümüz Zekeriya Çayhan olmak üzere emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.