Büyükçekmece’de Yetkili Sendika Eğitim İş!

Eğitim İş Sendikası Silivri, Büyükçekmece, Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar ve Küçükçekmece ilçeleri birleştirilerek Eğitim İş İstanbul 3 Nolu Şubesi kuruldu.

Büyükçekmece’de Yetkili Sendika Eğitim İş!

Büyükçekmece’de Yetkili Sendika Eğitim İş!

 

Eğitim İş Sendikası Silivri, Büyükçekmece, Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar ve Küçükçekmece ilçeleri birleştirilerek Eğitim İş İstanbul 3 Nolu Şubesi kuruldu.

 

Eğitim İş Sendikası 3 Nolu şube başkanı Özer Yapal, gazetemize yaptığı açıklamasında Eğitim İş 17 Ekim 2005 yılında tekrar kuruldu. 2013 yılında Silivri, Büyükçekmece, Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar ve Küçükçekmece ilçeleri birleştirilerek Eğitim İş İstanbul 3 Nolu Şube kurulmuştur. Bu tarihten itibaren bölgemizde faaliyet göstermekteyiz. Eğitim emekçilerinin özlük ve ekonomik hakları için mücadele etmekteyiz. Ülkemizdeki emek ve demokrasi cephesinin parlayan yıldızı haline gelen Eğitim-İş’imiz, günden güne güçlenmeye ve büyümeye devam ediyor.

 

 

“TOPLUMSAL MUHALEFETİN EN ÖNEMLİ UNSURUYUZ”

 

Ne mutlu ki; büyük önder Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e ve onun kazanımlarına sahip çıkmak, demokrasinin ve laikliğin emek cephesindeki baş savunucusu olmak, Başöğretmen’in eğitim neferlerini haklarına ve onlara emanet edilen öğrencilerimizi hak ettikleri eğitime kavuşturmak için kurulan Eğitim-İş, toplumsal muhalefetin en önemli unsurlarından ve kamuoyunun gözbebeği olan demokratik kitle örgütlerinden biri haline gelmiştir. 

 

 

“EĞİTİM EMEKÇİLERİNİN SENDİKASIYIZ”

 

Eğitimin giderek gerileştirilip piyasalaştırıldığı, okulların tarikatlara örgütlenme alanı yapılmaya çalışıldığı bir atmosferde gericiliğe karşı bayrak açan; laik, bilimsel, çağdaş ve kamusal eğitim mücadelesine bir an olsun ara vermeyen Eğitim-İş, ilerici kamuoyu için artık sadece bir sendika olarak değil, aydınlanma mücadelesinin kalesi olarak da görülmektedir. Büyükçekmece ilçemizde 102 kurumda 2687 eğitim emekçisi görev yapmaktadır. 2024 Mayıs ayında Büyükçekmece’de eğitim emekçileri yetkili sendika olarak sendikamız Eğitim İş’i tercih etmişlerdir. 738 üye ile bu sene Büyükçekmece’de yetki ehline verilmiştir.  

 

“EĞİTİM İŞ BÜYÜK BİR SEVGİ VE SAYGIYLA KARŞILANDI”

 

Üç buçuk yıl önce Büyükçekmece Temsilcilik Başkanlığına seçilen Yankı Yargı ve temsilcilik yöneticilerimizin şubemiz ile ortaklaşa yaptıkları plan ve program doğrultusunda ilçemizdeki 102 kurumun tamamını şube yöneticilerimizle birlikte defalarca ziyaret ettik. Her kurumda Eğitim İş büyük bir sevgiyle ve saygıyla karşılanmıştır. Bu saygı ve sevgi ortamını yaratan başta okul temsilcilerimize, üyelerimize çok teşekkür ederim. Biz biliyoruz ki kısa süre içerisinde Türkiye’nin yetkili sendikası Eğitim İş olacaktır.

 

Haber: Nezir KARAYÜN


Tarih: 18.05.2024 16:39
  • Cuma 33.3 ° / 24.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 30.9 ° / 22.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32.2 ° / 24.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.