CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ CAVİT ARI ALANYA’YI ZİYARET ETTİ

Ziyaretinde deprem bölgesi ile ilgili sorunları gündeme getirdi.

CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ CAVİT ARI ALANYA’YI ZİYARET ETTİ

 

CHP Antalya Milletvekili Cavit ARI konuşmasında Hatay başta olmak üzere deprem bölgelerinde yaşanan sorunları ve eksiklikleri dile getirdi.

Sayın Arı depremle ilgili sözlerinden önce yaptığı konuşmada; “Gerçekten önemli günlerden geçiyoruz. Geçtiğimiz hafta içerisinde çok önemli gelişmeler yaşandı. Milletimizin umudu gençlerimizin gelecekle ilgili kaygılarını sona erdirecek ve ülkemize tekrar demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, adaleti getirecek olan bir anlayışa ihtiyacımız olduğunu bilen, bütün milletin umudu, Millet İttifakı’nın adayı açıklanmış oldu. Ve hepimizin de beklediği gibi ve hepimizin de istediği gibi cumhurbaşkanı adayımız 13. Cumhurbaşkanımız olacak olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU!” sözleriyle cumhurbaşkanlığı seçimlerine vurgu yaptı.

Sonrasında Sayın Arı, asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depreme dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti; “Geçtiğimiz ay içerisinde 6 Şubat günü Pazartesi sabah saat 4 civarında ülkemizde gerçekten çok büyük bir deprem yaşandı. Bundan dolayı da 11 şehrimizde büyük bir yıkım gerçekleşti. Aramızda depremzede arkadaşımız da olduğu söylendi. Ben bu vesile ile orada kaybetmiş olduğumuz 50 bine yakın vatandaşımıza öncelikle Allah’tan rahmet diliyorum, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi ifade etmek istiyorum. Bölgede yaşayan tüm vatandaşlarımıza ve tüm milletimize geçmiş olsun dileklerimi sunmak istiyorum. Ben depremin hemen ilk gününden itibaren bölgedeydim. Yaklaşık 10 güne kadar 2 bölümde olmak üzere bölgede oldum. Hatay’ın depremden en çok etkilenmiş olan başta İskenderun, Kırıkhan, Arsuz, Defne, ve Hatay Merkezde bulunarak depremle birlikte hemen orada olan 120 Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili ile birlikte ve de 11 Büyükşehir belediyemiz başta olmak üzere il belediyelerimiz, ilçe belediyelerimiz, en küçük Cumhuriyet Halk Partili ve Millet İttifakı’na ait olan belediyelerle birlikte vatandaşlarımızın yaralarının sarılabilmesi adına oradaydık. Öncelikle tabi ilk günden itibaren kurtarma çalışmaları başlamıştı. Bizler de ifade ettiğim gibi belediyelerimizin imkânları ile bölgede önce kurtarma çalışmalarının gerçekleşmesini ve sonrasında da önce bölgede yaşayan insanların anlık sorunlarının çözümlenmesi ve sonrasında da geçici konaklama ile birlikte bölgenin normalleşebilmesi adına büyük gayret gösterdik göstermeye de devam ediyoruz. Sayın Genel Başkanımız 13. Cumhurbaşkanı adayımız daha dün deprem bölgesinde çadırda konaklayarak oradaki vatandaşlarımızın duygularına tercüman olmaya çalıştı.”

Daha sonra Sayın Arı yapılan müdahalenin yetersiz olduğuna dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti; “Sizler de izlediniz ki biz de orada yerinde bizzat gördük ki iktidar maalesef ki bu deprem sürecinde sınıfta kaldı. Doğal afetin etkisinin azalmasına dönük bir takım çalışmaların, hele ki bilimsel verilerin kullanılarak yapılmasının sağlatılması iktidarın, ülkeyi yönetenlerin görevidir… Değerli arkadaşlar; kentsel dönüşüme başta biz olmak üzere muhalefet partilerinden hiç kimse, karşı olmadı hatta destekliyoruz. Biz ne diyoruz; “kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme çevirmeyin ve aklı başında planlı projeli düzgün bir kentsel dönüşümü; hatta bina bazlı değil ada bazlı, mahalle bazlı, bölge bazlı ona göre planlanmış ölçeklerle kentsel dönüşümlerin yapılmasının taraftarıyız.”

Sözlerine İstanbul’daki 250’ye yakın toplanma alanlarının yerinde gökdelenlerin bulunduğunu belirterek devam etti. Ayrıca Kızılay’ın çadır ve konserveleri satmasına da değinen Arı; “orada deprem bölgesinde çok sayıda vatandaşımızın ilk andan itibaren çadır bulamadığı ve hatta birçok vatandaşın belki de enkazın altında o soğukta vefat ettiği günlerde çıksa barınacağı bir çadırın dahi olmadığı o günlerde Kızılay’ın elindeki çadırı bir an önce oraya kurması gerekirken o çadırı parayla sattığını öğrendik. Bu utanç ta bu ahlaksızlık ta bunlara yeter aslında. Böyle bir şey olabilir mi?” diyerek sitemini dile getirdi.

Sayın Arı yapılan müdahalenin de yetersiz olduğunu dile getirirken şunları söyledi; “Bir kere müdahalede çok büyük başarısızlık vardı, koordinasyonsuzluk vardı, kimin ne yaptığı belli olmayan bir tabloyla karşı karşıyaydık ve 4 gün neredeyse orada doğru düzgün bir müdahale olamadı. Ve yine böyle zamanlarda ortaya ilk müdahil olarak çıkan askerimiz sadece trafik olarak geleni gideni kontrol etmek ve sonrasında 2. günden itibaren de belli noktalarda güvenlik sağlamaktan öte bir müdahalesi olmadı. Ve askerimizi 4. veya 5. gün ancak sahaya sürdüler bu da enkaza müdahalede gerçekten önemli gecikme yaşattı.”

Yaptığı konuşmada Sayın Arı depremle birlikte ilk 4 gün iletişimde ciddi sorunlar yaşanmasına da değindi. Bunun yanında depremzede vatandaşlarımıza yatırılması gereken 10.000 TL nakdi yardımın halâ birçok vatandaşımıza iletilmediğini, ayrıca cenazesine de ulaşamayan vatandaşlarımızın da olduğunu dile getirdi.

 


Tarih: 11.03.2023 17:07
  • Pazar 27.3 ° / 21.2 ° false
  • Pazartesi 28.1 ° / 21 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 29.3 ° / 20.7 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.