Çolak, Dikleşmeden Dik Duracağız..! ( GÖRÜNTÜLÜ HABER )

Haziran ayı meclis toplantısında yaşanan Önerge krizi ile ilgili Ak Parti Beylikdüzü ilçe başkanı Ömer Çolak, bir basın toplantısı düzenleyerek, Belediye başkanı Mehmet Murat Çalık’a cevap verdi.

Çolak, Dikleşmeden Dik Duracağız..! ( GÖRÜNTÜLÜ HABER )

 

Dikleşmeden Dik Duracağız..!

 Beylikdüzü belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında yaşanan Önerge krizi ile ilgili Ak Parti Beylikdüzü ilçe başkanı Ömer Çolak, bir basın toplantısı düzenleyerek, Belediye başkanı Mehmet Murat Çalık’a cevap verdi.

 ilçe teşkilatında belediye meclis üyeleri ve il yöneticilerinin de katıldığı bir basın toplantısı düzenleyen Ak Parti Beylikdüzü ilçe başkanı Ömer Çolak, Haziran ayı meclis toplantısında meclis üyemiz Özden Bilgiş’in okuduğu yazılı önergeyi krize dönüştüren Beylikdüzü belediye başkanı Mehmet Murat Çalık’ın hal, hareket ve tavırlarını doğru bulmadığımız gibi, bizi de tehdit ederek meclis salonundan dışarı çıkmamızı istemesi kabul edilir bir durum değildir. Bayan bir meclis üyesine yaptığı saygısızlıktır bu nedenle gelecek meclis toplantısında meclis üyemizden ve şahsımdan özür dilemesini bekliyoruz dedi.

 “BELEDİYE BORÇ BATAĞINDA” 

Beylikdüzü belediyesi borç batağındadır kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla ilçe binamızın duvarına 6x6 metre büyüklüğünde bir pankart astık. Beylikdüzü Belediyesinin 2 milyar 90 milyon TL bütçe si var. 1 milyar 593 milyonu borç. Borcu bütçenin yüzde 76’sına tekabül etmektedir. İstanbul’da en çok borcu olan ilçeler arasında 4. Sırada yer almaktadır. 

1. Sırada Şişli, 2. sırada Beşiktaş, 3. sırada Adalar, 4. sırada Beylikdüzü Belediyesi bu belediyelerin hepsi CHP belediyeleridir. Bu tablo Büyükşehir Belediye meclisinde de okundu. Beylik düzü belediye başkanı Mehmet Murat Çalık’ta orada idi. Çalık, bir cevap vermedi, veremedi. Aynı şekilde bu borçları Türkiye Büyük Millet Meclisinde İstanbul Milletvekilimiz Mustafa Demir de okudu. Biz isteriz ki çıksınlar bunlara cevap versinler. Biz dediğim gibi ilçe binamıza astık. Sosyal medya hesaplarımızdan da paylaştık. Amacımız bunları Beylikdüzü halkına duyurmaktır. Biz Ak Parti, cumhur İttifakı olarak bildiğimiz doğruları söylüyoruz ve söylemeye de devam edeceğiz. 

“BAŞKAN NEDEN ÇILDIR DI ANLAYAMADIK” 

Benimde salonda bulunduğum Haziran ayı meclis toplantısın da İmar Komisyon Üyemiz aynı zamanda kendisi de mimar olan Özden Bilgiş, Ak Parti gurubu adına yazılı, İmamoğlu İnşaata ait kat karşılığı yaptığı projede kaçak yapılaşma olduğuna dair önergeyi okudu. Ancak her ne hikmetse bele diye başkanı Mehmet Murat Çalık bu önergeden çok büyük rahatsızlık duymuş. Meclis üyemiz Özden Bilgiş, ada ve parsel numaralarını okuyunca belediye başkanının yüzünün rengi değişti. Sanki bir şeyler olacakmış gibi hissetti. Sonra konunun detaylarına girince, belediye başkanı agresifleşti, hakaret etmeye başladı. Meclis üyemizi dışarı atmakla tehdit etti. Sonra ben araya girince beni de tehdit ederek, senide atarım dışarı dedi. Hatta bir daha böyle davranırsanız, ne yapacağımı görürsünüz şeklinde ifadeler kullanarak, bizi resmen tehdit etti. Tem muz ayı meclis toplantısında Ak Parti, Cumhur ittifakı olarak, Beylikdüzü İlçemizde meclis grubu olarak vatandaşı temsilen görev yapan ark adaşlarız. Biz nerde ne yapacağımızı çok iyi bilen insan Özür bekliyorum. Ama kendisi bizleri böyle tehdit etmeye devam edecekse bizde her mecliste orda olacağız. Bildiğimiz doğruları söyleye ceğiz. Öncelikle meclis üyemiz Özden Bilgiş, hanımefendiden meclis gurubumuzdan ve ilçe başkanı olarak şahsımdan özür dileme sini bekliyoruz. 

“BİZ DİKLEŞMEDEN DİK DURACAĞIZ” 

Beylikdüzü belediye başkanı artık tehdit vari konuşmaktan vazgeçsin. Çünkü biz tehdit edilecek insanlar değiliz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Biz dikleşmeden dik duracağız. Bildiğimiz doğruları bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada söylemeye devam edeceğiz. Geçmişte CHP gurubunun yaptığı gibi her şeye hayır demiyoruz. Beylikdüzü halkının yararına olan tüm hizmetler için mecliste onay veriyoruz. Biz halkı temsil ediyoruz. Tekrar söylüyorum ben kendisinden özellikle bir bayana, bir anneye, bir kadına yaptıkları konuşma tarzından dolayı, kendisine hiç yakıştıramadım. Hadi bizden özür dilemiyorsan bile, Özden, hanımdan kesinlikle bir özür dilemesi gerekiyor dedi. Çolak, Önergemiz kamuoyu nu bilgilendirmek ve kaçak yapılaşmanın önüne geçmek üzerine olduğu gibi İBB başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sahibi olduğu inşaat firmasının bu kaçak yapıyı yapması üzer inedir.

 “YAZILI ÖNERGENİN TAM METNİ”

 Toplantıda meclis üyesi Özden Bilgiş, olaya mahal önergeyi basın mensuplarına yeniden okudu. Beylikdüzü Belediyesi Meclis Başkanlığına; Beylik düzü ilçesi, Dereağzı mahallesinde bulunan ve mülki yeti Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyesi ve ailesine ait olan 7758.29m2 alana sahip ,1056 ada 8 parsel de 05.10.2022 Tarihli yapı ruhsatına istinaden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ait İmamoğlu inşaat firması tarafından yapılmakta olan 17 adet villa inşaatında çatılar imar mevzuatında ve yönetmeliğinde tarif edilen ve onaylı projesinde de görüleceği şekilde yapılmayıp, saçaklar da sıfır olması gerekirken, 1 metreden fazla yükseltilerek çekme kat şeklinde gayri nizami olarak yapılmıştır.

 İstanbul gibi 1. Derecede deprem bölgesinde ve maalesef İstanbul un ilçeleri içinde de depremden en fazla etkilenecek ilçelerinden Beylikdüzü ilçem izde tüm bu deprem riskleri göz ardı edilip, insan yaşamı riske atılarak İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’na ait olan İmamoğlu inşaat tarafından Kaçak çekme kat yapılmıştır. 

Ne acı tevafuktur ki biz Ak Parti Grubu olarak bu gündem maddesini meclisimize sunmadan bir gün önce, İstanbul Küçükçekmece ilçemizde daha deprem olmadan bir bina kendiliğinden çökmüştür. 

Küçükçekmece İlçemiz CHP li belediye Başkanı 3 katlı binanın ilk tespitte üzerinde kaçak olarak yapılan çatı katı bulun duğunu söylemiştir. Bu vesile ile bu acı olayda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu acı olayların tekrarlanmaması için gereken çalışmaların hızlıca yapılmasını ve deprem ile ilgili önlemlerin hızlıca yapılması gerektiğini düşünüyoruz. 

Şimdi biz Ak parti grubu olarak soruyoruz: 

1-İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’na ait olan İmamoğlu inşaat firmasının yaptığı ve CHP meclis üyesinin mülkiyetinde olan parselde, yapılan bu kaçak imalata neden Belediyemiz izin vermektedir. Deprem riskinin çok yüksek olduğu bölgemizde, özellikle binaların taşıma kapasitesinin statik hesaplarda alınan yükleme kabulünden fazla, yapılan yükün oluştura cağı hayati tehlikeyi yönetiminiz neden dikkate almamıştır. 

İmar yönetmeliği açısından aykırılığı ayrıca diğer kamu suçudur. Yoksa biz CHP ailesi olarak arsa bizim Belediye bizim, biz yazar biz yaparız, her zaman dediğiniz gibi biz üst akıl oluşturduk, yönetmeliğinde üstündeyiz mi denmektedir. 

2-Mevzuata uygun olmayan bu imalat ile ilgili, beledi yemiz tarafından gereği yapılarak, yapılan işlemler ile ilgili, grubumuza ve meclisimize yazılı olarak bilgi verilmesini talep ediyoruz. Yapılacak işlemlerin takipçisi olacağımızı ve gerekli işlemlerin yapılmadığı taktirde, devletimizin diğer kurumlarını bilgilendirerek, kaymakamlığa ve savcılığa işlemlerin yapılması için gerekli başvuruları yapacağımızı meclisimizin bilgisine sunarız. 

Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu 03-06-2024


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 18.06.2024 12:15
  • Çarşamba 33.9 ° / 27 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 35.9 ° / 26.8 ° Güneşli
  • Perşembe 35.9 ° / 26.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.