Deniz Kirliliğine Dikkat Çektiler

Silivri Belediyesi Marmara Denizi Günü'nde Deniz Kirliliğine Dikkat Çekti

Deniz Kirliliğine Dikkat Çektiler

Silivri Belediyesi, Marmara Denizi Günü kapsamında düzenlediği etkinlikte deniz kirliliğine dikkat çekti. Etkinlikte dalgıçlar denizden çıkardıkları atıklarla kirliliğin boyutlarını gözler önüne serdi.

Etkinlikte denizden araba lastiği, sandalye, teneke kutular, kasalar, hortumlar ve şişeler gibi çeşitli atıklar çıkarıldı.

 

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, denizden çıkarılan atıklarla ilgili yaptığı konuşmada, "Topraklarımız kadar değerli bir denizimiz var. Bunları gördükten sonra inanın içim acıyor. Lütfen denizlerimizi koruyalım, denizlerimize sahip çıkalım. Bu farkındalığı hepimiz yaratmalıyız" diyerek halkı deniz temizliği konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

 

Bilinçlendirme Çalışmaları Sürecek

 

Silivri Belediyesi olarak Marmara Denizi'nin korunması ve temiz tutulması için vatandaşları bilinçlendirme çalışmalarına devam edeceklerini belirten Başkan Balcıoğlu, "Denizlerimizi korumak, geleceğimize sahip çıkmak demektir. Bu bilinçle hareket ederek, çocuklarımıza ve gençlerimize temiz bir çevre bırakmak için çalışmalıyız" dedi.

 

Vatandaşın Mizahi Tepkisi

 

Etkinlikte bir vatandaş, denizden çıkarılan sandalyeyi ve diğer atıkları mizahi bir dille eleştirerek, "Sandalyeye balıkları oturtmak için atmışlar, araba tekerleğini attılar ki arabayı da atacaklar. Bütün suç balıkların ki böyle kirli bir denizde yüzdükleri için" diyerek denizlerin kirletilmesine dikkat çekti.

 

Etkinliğe katılan dalgıçlardan Esra Güçyeter ise, "Denizin dibini çok kirletmişiz, çok kötüydü. Balçıktı tamamen, simsiyah. Böyle bir manzarayla karşılaşmadım, çok üzgünüm. Umarım bundan ders çıkartırlar ve temiz tutmaya çalışırlar" diyerek denizin durumunu dile getirdi.


Anahtar Kelimeler: Deniz Kirliliğine Dikkat Çektiler
Tarih: 10.06.2024 15:00
  • Salı 32.6 ° / 24.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.8 ° / 27 ° Güneşli
  • Perşembe 35.9 ° / 25.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.