Doğan Hızlan Kütüphanesi eğitim sezonuna hazır

Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğan Hızlan Kütüphanesi, yenilenmiş haliyle, yeni eğitim-öğretim sezonuna hazır.

Doğan Hızlan Kütüphanesi eğitim sezonuna hazır

Doğan Hızlan Kütüphanesi, çalışma salonları, çeşitli zevklere hitap eden kitapları, açık havada kitap okuma imkânı sunan geniş bahçesi ve sesli okuma grupları için minderli okuma alanıyla, Antalyalı kitapseverlere eşsiz bir deneyim imkânı sunuyor. 

 

Atatürk Kültür Parkı İçi Cam Piramit yanında hizmet veren Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğan Hızlan Kütüphanesi, Antalyalı kitapseverlerin talepleriyle gelişmeye ve yenilenmeye devam ediyor. Gerekli bakım ve onarım çalışmalarının yapıldığı kütüphanede, artan kitap sayısıyla birlikte raflar genişletilirken, bahçe düzenlemesiyle açık havada kitap okumanın keyfi yaşanıyor. Altyapısal onarımlarla eskisinden daha da iyi hale gelen Doğan Hızlan Kütüphanesi, yeni eğitim- öğretim sezonu öncesinde hazırlıklarına hızla devam ediyor.

100 BİNİ AŞKIN KİTAP

35 binin üzerinde üyesi ve 100 bini aşkın kitaptan oluşan koleksiyonuyla, 12 yıldır Antalya’nın en nitelikli kütüphanesi olmayı sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğan Hızlan Kütüphanesi, çalışma salonları, çeşitli zevklere hitap eden kitapları, açık havada kitap okuma imkânı sunan geniş bahçesi ve sesli okuma grupları için minderli okuma alanıyla, Antalyalı kitapseverlere eşsiz bir deneyim imkânı sunuyor. 

ÖĞRENCİLERİ BEKLİYORUZ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğan Hızlan Kütüphanesi Birim Yöneticisi Özgün Dayar, 2024 yazı boyunca çalışmaların ara vermeden devam ettiğini belirtti. Özgün Dayar, “ Aynı zamanda yaz boyunca kitap bağışı almaya devam ederek hem kendi kataloğumuzdaki kitap sayımızı arttırdık, hem de Türkiye’nin dört bir yanına bu kitapları bağış olarak gönderdik. Özellikle deprem bölgesinden halen yoğun bir şekilde kitap talebi geliyor. O bölgeye de kitap desteklerimiz sürüyor. Yeni eğitim- öğretim yılına son sürat hazırlanırken yeni gelecek olan öğrenci gruplarımızı da sabırsızlıkla bekliyoruz. Kütüphanemiz, nitelikli bir kütüphane, bu niteliğe boyut kazandırıyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılında tüm Antalya halkını ve öğrencileri kütüphanemize bekliyoruz” diye konuştu.

OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRILIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğan Hızlan Kütüphanesi’ne bireysel olarak gelen okurların dışında, randevulu şekilde öğrenci grupları da ziyarete geliyor. Bu ziyaretlerde öğrenciler, kütüphanenin sistemini ve kullanım şeklini öğrenmekle kalmıyor, yaş gruplarına uygun içerikte, kitap seçimi yapmanın yolları, meslek seçiminde dikkat edilmesi gerekenler, erken yaşta düzenli kitap okumanın faydaları gibi mini söyleşilerle bilgilenme imkânı buluyor. Ayrıca bu öğrenci grupları, yine yaşlarına uygun içerikte sesli kitap okuma etkinlikleri, ayraç yapım atölyeleri gibi daha birçok etkinliğe katılarak keyifli vakit geçiriyor. Böylelikle, ülkemizin geleceği olan çocuklara, erken yaşlarda kitap okuma alışkanlığı kazandırılması amaçlanıyor. 

EĞİTİM KURUMLARINA DESTEK

Ülkenin dört bir yanından kitap bağışlayan vatandaşların ve yayınevlerinin elbirliğiyle kurulan Doğan Hızlan Kütüphanesi, hizmet verdiği süre boyunca okurlarından gelen talepler göz önüne alınarak gelişmeye devam ediyor. Kütüphane kataloğu taleplere istinaden Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan kitaplarla zenginleştirilirken, nitelikli kitap kataloğuyla, okuyucuların güncel ve kaliteli içerikle buluşturulması amaçlanıyor. Devam eden kitap bağışı koordinasyon çalışmalarıyla, Antalya başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında kitaba ihtiyaç duyan eğitim kurumlarına da kitap desteği verilirken, yeni kütüphaneler kuruluyor ve var olan kütüphanelerin geliştirilmesi sağlanıyor. 

7000 ÖDÜNÇ KİTAP

Her ay yaklaşık olarak 7000 kitabın ödünç verildiği Doğan Hızlan Kütüphanesi, Pazar ve Pazartesi günleri hariç her gün 09.30- 18.30 saatleri arasında tüm Antalyalılara ücretsiz hizmet imkanı sunuyor. Yaş gruplarına göre değişiklik gösteren kitap ödünç alma sayıları 4 ila 8 kitap arasında değişmekte olup, 20 ila 35 gün arasında okuyucuda kalabiliyor.

 


Tarih: 13.09.2024 12:26
  • Cuma 28.9 ° / 22.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.9 ° / 20.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 30 ° / 19.9 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.