Dosdoğru olan genç yolundan şaşmaz

Din Hizmetleri ve Eğitimi Müdürü Sağlam, hayatı anlamlandırma çabasının en yoğun olduğu dönemin gençlik olduğunu belirterek doğruyu arayıp bulduktan sonra Allah’ın emir ve yasaklarına riayetin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiği

Dosdoğru olan genç yolundan şaşmaz

Giresun Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Müdürü Nafi Sağlam, Kur’an-ı Kerim’de yer alan ayeti kerimeler rehberliğinde öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Müdür Nafi Sağlam Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında ortaokul ve liselerde konferanslar gerçekleştirdi.

Hz. İbrahim’in genç yaşında toplumun yanlış inanışlarını ve yargılarını kabul etmeyerek güçlü bir iradeyle doğruyu aradığını ifade eden Sağlam şu ifadelere yer verdi,  “Gençler hayat bir imtihandır. Hz. İbrahim batıl olan herşeyden yüz çevirerek Allah’a  kulluğu seçmiştir. Bu tercihi nedeniyle onu ateşe atıp yakmak istediler. Fakat Hz. İbrahim insanların kınamasına aldırmamış, samimiyeti ve kararlılığı sebebiyle Allah onu ateşten korumuştur. Batılın ışıltısı ve isyan ateşinin her tarafı sardığı günümüzde kendini muhafaza eden gençler günah ateşinden korunacaktır. Tıpkı günahlardan kendisini koruyan Hz. Yusuf gibi. Hz. Yusuf, iffeti ve onuruyla zor imtihanları atlatmış Allah’ın inayetiyle zafere ulaşmıştır. Doğruluktan ayrılmayan gençlerimiz, Allah’ın izniyle Hz. Yusuf gibi;  kendilerine, bulunduğu topluma, onu kuyuya atan kardeşlerine, çevre ülkelere ve bütün insanlığa faydalı olacak ve hayat imtihanını hem dünyaları hem ahiretleri için zaferle tamamlayacaktır.

Müdür Sağlam, Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi, Kanuni Ortaokulu, Fatih Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde konferanslar gerçekleştirdi.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 03.12.2018 11:15
  • Salı 25.4 ° / 16 ° Güneşli
  • Çarşamba 23.2 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 24.5 ° / 16.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.