Döşemealtı meclisinde BİLGİSİZLİK

Döşemealtı Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı 3 Eylül Salı günü saat 14.00'te yapıldı.

Döşemealtı meclisinde BİLGİSİZLİK

Seçildiği 5 aydan beri izlediği politika şeffaf belediyecilik ve önceki yönetimden kalan borç yükü söylemi olan Belediye Başkan Menderes Dal, meclis konuşmasına eğitimden bahsederek başladı. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dilerken adını açıklamadığı bir hayırsever  kişinin yardımlarıyla Yeşilbayır Mahallesi'ne yeni bir kreş yaptıklarını söyledi. 

Söyledi söymenesine de Belediyeler de tarifi yapılmış herhangi bir mal, hizmet veya yapım için yapılan ayni veya nakti bağışlar meclis kararı gerektirdiğini bilmiyor mu sorularını akla getirdi.

 

 Hadi bilmiyor. Başkana yardımcı olacak başta Başkan Yardımcıları olmak üzere bürokratlar da mı bilmiyor. Ya da bilmiyormuş gibi mi yapıyorlar. 

 

Bu kadar bilgisizlik ve ilgisizlik olmamalıydı. 

 

 Yapılan toplantıda gündeme alınması için iki önerge verildi. Birinci önerge CHP grubu tarafından verildi. Binaların ön, arka ve yan taraflarına yapılacak açılır kapanır gölgelikler ile ilgiliydi. CHP nin önergesi oy birliğine gündeme alındı. 

 

AK Parti ve MHP grubunun vermiş olduğu önerge de ise belediye ve belediye şirketinin borçlarının mecliste açıklanması ve kayıtlara geçmesi konusuydu. 

 

Ak parti ve MHP gruplarının önergesine CHP grubu tarafından RET oyu kullanılarak önerge Oy çokluğu ile RET edildi. 

 

Meclis'de ki bu tutum yine Başkan Menderes DAL ve ekibinin söylemleri ile eylemleri arasında ki çelişkiyi ortaya koydu. Verilen ret kararın da yine bilgisizlik yine ilgisizlik vardı. 

 

Gündem maddelerine geçmeden önce gündem dışı konuşmalarda AK Parti'nin eleştirileri başkanı çok kızdırmış olmalı ki, Akparti Grup Sözcüsü Muhsin Küçükbaşkan mikrofonunun kapatılma talimatı verildiğini öne sürülerek AK Parti ve MHP grubu meclis salonundan ayrıldı.

 

Gündem dışı konuşmalara söz verip vermeme ve süresini belirleme yetkisi başkan da olmasına rağmen bu yetkisini mevzuat hükümleriyle üyelere anlatamaması hatalı cümleler kurması Meclis'in idaresine belki yine bilgisizliğin, yine ilgisizliğin sonucu yansımıştır. 

 

Meclis gündemi CHP'li üyeler ile devam ederken 4.ncü maddede yer alan 5 yıllık Stratejik Plan konusu komisyona havale edildi. Konunun hemen Komisyonda değerlendirilmesi için Başkan, meclise 15 dakika ara verildi 

Başkan DAL, Plan Bütçe Komisyonu 5 kişiden oluştuğunu, bu üyelerden üçünün o anda Meclis'de olmadığını bilmiyor olmalı ki Meclise 15 dakika ara verdi.

 

 Hadi başkan bilmiyor, ya CHP grup sözcüsü, ya başkanın sağında solunda oturan katıp üyeler, ya bürokratlar hiç birimi fatkında değildi. Yine bilgisizlik yine ilgisizlik. 

 

En az üç kişi toplanması gereken Plan Bütçe Komisyonu iki kişi ile toplanarak konuyu rapora bağlaması bu raporun da Meclis Gündemine konulması yine bir bilgisizliğin ve ilgisizliğin ortaya çıkmasıdır. 

 

Asıl iş, toplantı yeter sayısı ile açılmış oturumda toplantıya ara verilmesi ve yeni bir oturumun açılması için toplantı yeter sayısı olup olmadığının fark edilmeyişidir. 

 

Halbuki toplantı yeter sayısı salt çoğunluktur. İşte bu salt çoğunlu sağlanmadığı için ikinci oturum açılamadı. 

Belediye Meclis Çalışma Yönetmeliğinin 10 maddesi gereği toplantı yeter sayısı oluşmadığı zamanlarda meclis 3 gün içerisinde tekrar toplantıya davet edilmesi gerekirdi. 

Yeni bir bilgisizlik ve ilgisizlik daha ortaya çıkmış oldu. 

 

Başkan Dal tarafından 7 Eylül Cumartesi günü saat 10.00'a yeniden toplanmak üzere Meclis tatil edildi. Aslında Meclisde görüşülemeyen aynı gündem maddelerini görüşecek olmasına rağmen yeniden gündem dosyası hazırlanarak tebliğ yoluna gidildi. 

 

Belediye de uzun yıllar bürokratlık ve geçen dönem Belediye Meclis Üyeliği ve Belediye Başkan Yardımcılığı yapmış olan gazetemiz köşe yazarı Cevat Yanar ın sosyal medya üzerinden yapmış olduğu bilgilendirme paylaşımı sonucu belediye meclis toplantısını bir gün öne alarak yasal zemine oturtma durumuna gitmiştir. Bu ani toplantı kararı AK Parti ve MHP li meclis üyeleri tarafından uygun görülmemiş olmalı ki toplantıya katılım sağlamadılar. 

 

6 Eylül Cuma günü saat 15:00 de yapılan toplantıya sadece CHP grubu katıldı. Bu toplantıda kalan maddeler görüşülerek karara bağlandı. 

 

Döşemealtı Belediyesinin Eylül meclisinde de bilgisizlik ve ilgisizlik hakimdi.

 

 Bütçenin görüşüleceği Ekim Meclisi'nde neler yaşanacak şimdiden kestirmesi zor gibi  görülmektedir. 

Eğer İlçemiz adına halkımız adına doğru işler yapılacaksa, ya başta Belediye Başkanı, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve tüm bürokratları sıkı bir eğitim programından geçecekler, yada Başkan, ekibinde işi bilmeyenler ile yolunu ayıracak.


Tarih: 09.09.2024 13:36
  • Cuma 28.9 ° / 22.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.9 ° / 20.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 30 ° / 19.9 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.