Düzce’de Kur’an Kursları Açılışı Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Kur’an Kursları Açılış Programı” Düzce’de,Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Düzce’de Kur’an Kursları Açılışı Yapıldı

Düzce'de 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Kur'an Kursları Açılışı Gerçekleşti

AÇILIŞ PROGRAMI DÜZCE'DE YAPILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Kur’an Kursları Açılış Programı” Düzce’de, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlik, Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda yapıldı.

PROF. DR. ALİ ERBAŞ’IN AÇILIŞ KONUŞMASI

Başkan Erbaş, konuşmasında yeni eğitim-öğretim döneminin heyecanını yaşadıklarını belirterek, Kur’an-ı Kerim’i öğrenmenin ve öğretmenin en kutsal görevlerden biri olduğunu vurguladı. Erbaş, “Kur’an’ın okunması, ezberlenmesi ve hayata aktarılması, müminler için daima en büyük ideal olmuştur” şeklinde konuştu.

KUR’AN ÖĞRENME SEFERBERLİĞİ ÇAĞRISI

Erbaş, Kur’an kurslarının ülke genelinde büyük bir coşkuyla açıldığını belirterek, “Gelin Kur’an öğrenme seferberliği başlatalım ve hayat kaynağımız olan Kur’an’la hayatımızı güzelleştirelim” dedi. Ayrıca, güzel ahlakın önemine vurgu yaparak, “Bugün dünyanın güzel ahlaka ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

4-6 YAŞ KUR’AN KURSLARINA ÖNEM VERİLDİ

Başkan Erbaş, 4-6 yaş grubundaki Kur’an kurslarının önemine değinerek, bu yaş grubundaki çocuklara annelik ve ablalık şefkatiyle yaklaşan hocaların, çocuklara değerler ve ahlak öğrettiklerini belirtti. “Çocuklarımıza güzel ahlakı öğretmek en büyük mirastır” dedi.

KUR’AN KURSLARININ ROLÜ VE İŞLEVİ

Erbaş, Kur’an kurslarının sadece dini eğitim vermekle kalmayıp, aynı zamanda bir rehabilitasyon merkezi gibi çalıştığını belirtti. Kursların huzur ve dayanışma mekanları olduğunu ifade ederek, bu merkezlerin insanlara şifa ve rahmet sunduğunu vurguladı.

EĞİTİM VE AİLE BİLİNCİ

Çocukların eğitiminde ailenin rolünün büyük olduğunu belirten Erbaş, ebeveynlerin bilinçli olmalarının çocukların başarılarını olumlu yönde etkileyeceğini ifade etti. Eğitimden alıkoyan şeylere karşı uyanık olunması gerektiğini ve bilginin değerinin bilinmesini vurguladı.

KUR’AN KURSU GÖSTERİLERİ VE DAVETLİLER

Program kapsamında, Kur’an kursu öğrencileri çeşitli gösteriler sundu. Açılış programına Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin, Düzce İl Müftüsü Osman Aydın, Kur’an kursu öğrencileri ve aileleri ile çok sayıda davetli katıldı.Açılış programının ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’i ziyaret ederek, üniversite yetkilileriyle görüştü.

Haber: Nezir KARAYÜN


Tarih: 12.09.2024 15:59
  • Çarşamba 28 ° / 21.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 29.4 ° / 21.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.