1979 yılında faaliyetlerine başlayan Birfen Elektronik, 2000’li yılların başından itibaren otomasyon ve AG panel imalatı ve mühendislik hizmetleriyle iş hacmini genişletti. 2016 yılından itibaren Rockwell Automation’ın sistem entegratör
Türkiye’nin otomasyon sektöründeki konumu giderek güçleniyor. Bu süreçte sadece fabrika veya üreticilerin değil, sistem engtegratörlerin de önemli rolü olduğuna dikkat çeken Birfen Elektronik Genel Müdürü Seçkin Özer Rockwell Automation ile gerçekleştirilen projelerle üst düzey standartlarda hizmet verdiklerini söyledi. Özer; ‘’Kuruluşumuzun ilk yıllarında exproof sahalarda elektrik ve enstrümantasyon montaj ağırlıklı verdiğimiz hizmetler arasındayken 2000’li yılların başından itibaren otomasyon ve AG panel imalatı ve mühendislik hizmetlerimizin eklenmesiyle iş hacmimiz genişledi. Pano imalatında üst düzey standartları yakalamak ve sistem entegratörlüğünü üstlendiğimiz Rockwel Automation’un tip testlerine uygun şekilde imalat yapabilmek için üretim alanımızdaki makine ve teçhizatları günümüz standartlarına göre yeniledik’’ dedi.
Otomasyon kapsamında PLC sistemlerinin konfigürasyon ve programlanması, HMI, SCADA çizimleri, makine otomasyonu, proses otomasyonu alanlarında hizmet veren Birfen Elektronik, Rockwell Automation sistem entegratörü olduktan sonra ise; Rockwell Automation ailesine ait Allen-Bradley marka otomasyon ürünleriyle projeler geliştirerek anahtar teslim çözümler sunuyor.
‘’Kapsamlı ve detaylı projeler gerçekleştiriyoruz’’
Birfen olarak müşterilerin taleplerine yönelik projeler gerçekleştirdiklerini belirten Genel Müdür Seçkin Özer; ‘’ Panel imalatında AG dağıtım panoları, MCC, AC-DC sürücü panelleri, 6300 Ampare ve FORM 4B’e kadar tip testli ADP panelleri kompanzasyon ve harmonik filtre panelleri, aydınlatma, otomasyon, PLC, DCS, marshalling ve pnömatik panelleri tasarımı ve imalatları yapıyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik özel panel tasarımlarımız da mevcut. Panellerin yer alacağı alandaki yer durumu, iklim koşulları, tozlu, nemli veya kirli ortamlara göre panel dizaynlarımızla kapsamlı ve detaylı projeler gerçekleştiriyoruz. Bunların yanında gelen talebe göre saha montajı, saha işçilikleri, test ve devreye alma aşamaları da dahil olmak üzere anahtar teslim projeler yapıyoruz’’ dedi.
Lokasyon özelinde ağırlıklı olarak kimya ve tekstil sektörlerine hizmet sağlayan Birfen, kimya sektörüne özel proses otomasyonu, tekstil sektörüne özel elyaf çekim, istifleme, otoklav, açma, sarma, koparma, boyama, kıvırcıklandırma, presleme ve paketleme sistemleri üzerine çözümler sunuyor.
Müşteri memnuniyeti ön planda
Satış sonrası politikasında farklı bir strateji belirleyen Birfen Elektronik, müşteri memnuniyetini ön planda tutuyor. Projelerin niteliği ve zorluğu ne olursa olsun kullanıcıların memnun olmaları yönünde titiz çalışmalar yapan Birfen Elektronik, proje öncesinde, proje sırasında ve proje sonrasında yaptığı ziyaretlerle müşteri memnuniyetini üst seviyelere taşıyor.
Rockwell Automation’ın bölgedeki tek Sistem Entegratörü
Projelerinde kullanılan Rockwell Automation ürünlerinin teknik anlamda bir çok üstünlük ve kolaylık sağlaması açısından tercih edilir olduğunu aktaran Birfen Elektronik Genel Müdür Yardımcısı Yücel İnceduygu; ‘’Birfen olarak Rockwell Automation ile 1985’lerden itibaren tanışıklığımız bulunuyor. 1985’li yıllarda Rockwell ile sadece malzeme bazlı çalışıp özellikle PLC gruplarını kullanarak projeler yapmıştık. Ancak sistem entegratörlüğü sürecimizin başladığı 2014 yılından itibaren Rockwell Automation ile bir bütün olarak otomasyon projelerinin tamamında çalışmaya başladık. Özellikle ana kontrol cihazlarından (PLC-HMI-SCADA) başlayıp sistemde panel içinde ve sahada bulunan diğer cihazlara kadar hepsinin Rockwell ürünlerinden seçilmesi bu kolaylıkları daha da arttırıyor. İşletmeye ve bakım ekiplerine yönelik üstünlükleri çok fazla. Küçük bir örnekle açıklayacak olursak; Yaptığımız sistemlerde herhangi bir sebeple bir sürücünün değişmesi gerekirse bakımcıların yapması gereken tek şey yeni cihazı yerine 4 vidayla monte etmek ve enerji besleme kablosuyla haberleşme kablosunu takmak. Geri kalan her şeyi sistem kendisi hallediyor. Normalde böyle bir işlem sonrası yapılması gereken bir çok işlem, yüklenmesi gereken yüzlerce parametre hatta cihazın kendi işlerim sistemi (firmware) bile kendi kendine yükleniyor. Bu da ciddi bir zaman tasarrufu ve kolaylık sağlıyor. İşin başlangıcında proje mühendisliği ve yazılım doğru şekilde yapılırsa bu ve buna benzer birçok üstünlüğe sahip. 2016 yılında resmiyet kazanan sistem entegratörlüğü anlaşmamızla da bu birliktelik, sözleşme altında resmi hale gelmiş oldu’’ dedi.
Endüstri 4.0 ile ilgili çalışmaları ile ilgili bilgi veren İnceduygu; “Bugün birçok fabrika, Endüstri 4.0 hakkında çekimser davranıyor. Ancak bu durumun ve sağladığı faydaların da farkındalar. Fabrikalar total bir değişim için ciddi duruşlarından dolayı üretim kayıplarını göze almak zorunda. Ancak geri dönüşlerinin orta ve uzun vadede kazandıracağı şeyleri de göz önünde bulundurduklarında altyapı çalışmalarını gerçekleştiriyorlar. Biz Rockwell Automation ürünleri ile yaptığımız otomasyon projelerinde uzun zamandır Endüstri 4.0 geçişlerine uyumlu altyapıya sahip projeler gerçekleştiriyoruz. Fabrikalar Endüstri 4.0 geçişlerinde öncelikle kestirimci bakım sistemlerini tercih ediyor. Birfen olarak Rockwell Automation ile birlikte kestirimci bakım sistemlerine yönelik çalışmalar geliştiriyoruz. İlerleyen dönemde hedeflerimizden biri de yaptığımız sistemlerdeki dataları bulut (FactoryTalk Analytics) üzerinden taşıyarak, teknik ekiplerin evlerinde bile Rockwell cihazlarına erişebilmelerini ve gerekli kontrolleri yapabilmelerini sağlamak’’ dedi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.