Tarih: 01.01.0001 00:00 3571

En güçlü boyut gurur, en zayıf hakkaniyet

Great Place to Work Enstitüsü’nün analizlerine göre, Türkiye’de en iyi işveren seçilen şirketlerde çalışanların yüzde 84’ü yaptığı işten gurur duyuyor. Çalışanların yüzde 71’i iş yerinde kendilerine hakkaniyetli davranıld?

En güçlü boyut gurur, en zayıf hakkaniyet

Great Place to Work Enstitüsü, “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2018 Benchmark” araştırmasının sonuçlarını açıkladı. 162 şirketten, 85 bin çalışanın ve 8.026 yöneticinin katıldığı araştırmada; güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhu boyutları analiz edildi. Araştırmada çalışan ve yönetici perspektifinden tüm insan kaynakları uygulamaları değerlendiriliyor. Çalışanların güven duyguları, hissiyatları ve algıları araştırılıyor.

 

En iyi işveren şirketlerde yüzde 82, liste dışı şirketlerde yüzde 67

 

Türkiye’de en iyi işveren seçilen şirketlerde çalışanların yüzde 84’ü yaptığı işten gurur duyuyor. Liste dışı kalan şirketlerde bu oran, yüzde 72. En iyi işveren olarak ödüllendirilen şirketlerde çalışanların yüzde 82’si çalıştıkları şirkette dostça bir çalışma ortamı ve takım ruhu olduğunu belirtiyor. Liste dışı şirketlerde bu oran, yüzde 67.

 

Yöneticilerin kendilerine güvendiğini ifade edenlerin oranı yüzde 76

 

En iyi şirketlerde çalışanların yüzde 77’si yöneticilerin kendilerine saygı duyduğunu ifade ederken, bu oran listeye giremeyen şirketlerde yüzde 59. En iyi işverenlerde çalışanların yüzde 76’sı, liste dışı şirketlerde çalışanların yüzde 59’u yöneticilerin kendilerine güvendiğini belirtiyor. Yöneticilerin kendilerine hakkaniyetli davrandığını söyleyenlerin oranı ise en iyi işverenlerde yüzde 71, liste dışı şirketler yüzde 55.

 

Çalışanlar çabalarının takdir edilmesini bekliyor

 

Çalışanların çabalarının takdir edilmesini, yeteneklerinin yöneticiler tarafından değerlendirilmesini, fikir ve önerilerine değer verilmesini istediğini belirten Great Place to Work Türkiye Genel Müdürü Eyüp Toprak, “Türkiye'nin En İyi İşverenleri, bu yıl insan kaynakları konsept, uygulama ve tedbirleri açısından önemli gelişimler sağladı. Çalışanları geliştirme, işe alım, entegre etme ve bilgilendirme alanlarındaki gelişim, diğer alanlara göre daha yüksek gerçekleşti. Bu şirketler, iş ve özel hayat dengesini koruyan, acil ihtiyaç halinde çalışanlarını destekleyen, fiziksel ve psikolojik sağlığı önemseyen uygulamalarda diğer şirketlere göre daha iyi sonuçlar aldı.” dedi.

 

Great Place to Work hakkında:

 

 

Great Place To Work Enstitüsü, kurum kültürü konusunda uzmanlaşmış, 5 kıtada ve 60’tan fazla ülkedeki ofisiyle sektör ayrımı olmadan tüm ölçeklerdeki şirketlere mükemmel iş yerlerini inşa etmeleri, geliştirmeleri konusunda destek veren bir araştırma ve danışmanlık kurumudur. Great Place to Work, 30 yılı aşkın süredir dünya çapındaki en iyi işverenleri belirlemekte ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaktadır. En İyi İşverenler listeleri, işveren markasının duyurulması ve güçlendirilmesi için şirketler tarafından tercih edilen ve kabul görmüş bir araştırmadır. Enstitü’nün her yıl 7 bine yakın işletme ve 16 milyondan fazla çalışanı dahil ettiği analizleri, kurum kültürü alanında dünyada gerçekleştirilen en geniş çaplı araştırma olma özelliğini taşımaktadır.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.