Tarih: 18.09.2024 17:59

Erdoğan’dan Müteahhitlik Sektörüne Tam Destek…

Facebook Twitter Linked-in

Türk Müteahhitleri Dünya Listelerinde Zirvede

Erdoğan’dan Müteahhitlik Sektörüne Tam Destek…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türk müteahhitlerin dünya genelindeki başarılarını vurguladı. Erdoğan, müteahhitlik sektörünün Türkiye'nin en güçlü olduğu alanlardan biri olduğuna dikkat çekti.

“TÜRKİYE, DÜNYANIN EN BÜYÜK MÜTEAHHİTLERİ ARASINDA”

Dünyanın en büyük 250 uluslararası müteahhidi listesinde Türkiye’nin 43 firmayla temsil edildiğini belirten Erdoğan, "Firma sayısı itibarıyla Çin Halk Cumhuriyeti'nden sonra ikinci sıradayız. Gelir sıralamasında ise ilk 8 ülkeden biriyiz" dedi.

“TEKNİK MÜŞAVİRLİKTE DE GÜÇLÜYÜZ”

Erdoğan, teknik müşavirlik alanında da Türkiye’nin güçlü bir konumda olduğunu ifade ederek, "Dünyanın en büyük 225 teknik müşaviri listesinde 8 firmamız bulunuyor. Bu başarılar, ülkemizin uluslararası alandaki saygınlığını artırıyor" şeklinde konuştu.

“GEÇİCİ DÜŞÜŞE RAĞMEN UMUT VERİCİ GELECEK”

Bu yıl proje gelirlerinden elde edilen payda kısmi bir düşüş yaşandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu düşüşü gelecek yıllarda süratle telafi edeceğimize inanıyorum. Ülkemizin büyüklüğüne ve uluslararası konumuna yaraşır bir şekilde müteahhitlerimizle iftihar ediyoruz" dedi.

Son olarak Erdoğan, ödül alan firmaları tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Haber: Nezir KARAYÜN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —