Tarih: 31.03.2023 16:43

ESENLER 2’NCİ KEZ ‘İYİLİK’TE BULUŞTU!

Facebook Twitter Linked-in

 

ESENLER 2’NCİ KEZ ‘İYİLİK’TE BULUŞTU!

Esenler Belediyesi, geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiği “İyilik Fuarı”nın bu yıl 2’ncisine ev sahipliği yapıyor. “Sadece İyilik İçin” sloganıyla 9 Nisan’a kadar kapılarını açık tutacak fuarın açılışında konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Medeniyetimizin bize verdiği iyilik duygusu insanlığın ilacıdır. Bütün insanlığın merhamet kapısıdır” dedi.

Esenler Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in ruhuna uygun olarak hayata geçirdiği “İyilik Fuarı”nın bu yıl 2’ncisine ev sahipliği yapıyor. Sadece İyilik İçin” sloganıyla bugün kapılarını açan fuarın açılış törenine Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun yanı sıra AK Parti Esenler İlçe Başkanı Av.Umut Özkan, Esenler Müftüsü Osman Yazıcı ve Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Fuarın açılış töreni, Fırat Akın’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 9 Nisan’a kadar Esenler Dörtyol Meydanı’nda meraklılarıyla buluşacak fuar her gün 12.00 - 22.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

19 SİVİL TOPLUM KURULUŞU KATILDI

2. Esenler İyilik Fuarı’na Yeşilay ve Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte 17 sivil toplum kuruluşu olan Uluslararası Su Kuyusu Yardım Derneği, Deniz Feneri Derneği, İnsan İzi Uluslararası İnsani Yardım Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, İDDEF, Valide İnsani Yardım Derneği, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Hayrat Yardım, Ümmet Vakfı, İnsan Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı, İnfakta Birlik Derneği, Beşir Derneği, Mirasımız Kudüs Derneği, HAYDER Yetim Vakfı, Verenel Derneği katıldı. Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT) ve Esenler Toplum İletişim Merkezi (ESTİM) de fuarda hazır bulundu. 

BİZİ DİĞER MEDENİYETLERDEN AYIRAN ŞEY İNFAK DUYGUMUZDUR 

Fuarın açılışında konuşmalarını gerçekleştiren Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Bize hayatı mutlu kılan şey bir başkasına dokunduğunuz ve bir başkasının hacetini giderdiğiniz zamandır. Onun içindir ki buna bizde iyilik derler. Biz bu açıdan bugün geçen sene ilkini gerçekleştirdiğimiz İyilik Fuarımızda, yeryüzünün herhangi bir noktasına gittiğinizde ismini gördüğünüz, herhangi bir şekilde tabelasını gördüğünüz ya da ülkemizde herhangi bir sıkıntıda bir masuma, bir mağdura el atan vakıflarımızı, derneklerimizi ağırlıyoruz. Katılımcılara çok teşekkür ediyorum” diyerek fuarın açılış amacını şu sözlerle dile getirdi:

“İnsanı hayatta mutlu kılan şey bir başkasına yaptığı iyiliktir. Bu kurumlarımız bu konuda hayati öncülük yaptılar. Bu öncüler çoğalsın. Diğer medeniyetlerden bizi ayıran en önemli özellik infak duygumuzdur. Diğer medeniyetlerden bizi ayıran en büyük özelliğimiz bir başkasına yapacağımız iyilik duygusudur. Onun içindir ki toplumumuz batan çürüyen değil her zaman kendini yenileyen ve motivasyonunu kaybetmeyen kurumlardır. O yüzden bu toplumun çocukları hiçbir zaman ve hiçbir yerde sömürge olmamışlardır. Çünkü biz her şeyden bir bereket, bir huzur ve bir iyilik bulmasını iyi biliriz.

İÇİMİZDEKİ İYİLİK DUYGUSUYLA YARALARI SARIYORUZ

Konuşmalarında 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem felaketine de değinen Göksu, “Türkiye 6 Şubat’ta insanlık tarihinin en önemli krizini yaşadı. Bugüne kadar insanlık tarihi boyunca kara parçasında bu büyüklükte bir felaket yaşanmamış. Bunu da 21. yüzyılda biz yaşadık. Bu afet için hepimiz seferber olduk. Bu afette gördüğümüz bir şey var: Devletimizin gücü ve milletin yüceliği. Böylesine büyük bir afetle mücadele edecek başka bir ülke yoktur. Biz nasıl yaraları sarıyoruz? Bu içimizdeki iyilik ve Allah’ın rızası duygusuyla, Allah için yola çıkıyoruz. İşte medeniyetimizin bize verdiği iyilik duygusu insanlığın ilacıdır. Bütün insanlığın merhamet kapısıdır. Biz istiyoruz ki Esenler’deki herkes bu iyilik kapısından girsin. Girmekle kalmasın kendisi de başka bir iyilik kapısı açsın” diye konuştu. 

KİTAPLAR DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERİLECEK

Bu yıl 2’nci kez herkesi iyilik çatısı altında buluşturan fuarda STK’ların Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaptığı çalışmalar söyleşi ve seminerlerle vatandaşlarla paylaşılacak. Fuarda kurulan “Kitap Kumbarası” ile afet bölgesine gönderilmek üzere kitaplar toplanacak. Kumbaralar ilçenin farklı noktalarına da kurulacak.  “Fuarda ayrıca “Ben Ne Yapabilirim?” çalışmasıyla depremzedelerin yaralarının sarılmasına meslekleriyle katkı sunacak kimseler tespit edilecek ve bölgeye ulaşımları sağlanacak. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —