Tarih: 27.02.2025 12:16

Gazeteci Gülsevin Kuzu Edirne YAK Lideri Oldu

Facebook Twitter Linked-in

 

Yesevi Hareketi Derneği Edirne İl Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, düzenlenen basın toplantısında, derneğin Arama Kurtarma Ekip Liderliği görevine gazeteci Gülsevin Kuzu’nun getirildiğini duyurdu.

BASININ ÖNEMİ VE KADIN LİDERLERİN ROLÜ

Cankaloğlu, basının sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerinin tanıtılmasındaki önemine dikkat çekerek, 

“Yerel basınımıza teşekkür ediyorum. Yesevi Hareketi Derneği’nin amacı, faaliyetleri ve ideolojisi konusunda basın sayesinde çok daha geniş kitlelere ulaşabiliyoruz. Türk milleti tarih boyunca kadına değer vermiştir ve kadınlar, ticaretten siyasete, ekonomiden sanata kadar her alanda var olmuştur. Biz de bu bilinçle, derneğimizin en önemli birimlerinden biri olan Arama Kurtarma Ekip Liderliği görevine bir Türk kadınının getirilmesini uygun gördük. Gazetecilik mesleğini büyük bir özveriyle sürdüren, AFAD’tan aldığı eğitimleri başarıyla tamamlayan Gülsevin Kuzu’nun bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğine inanıyorum. Bundan sonraki süreçte AFAD ile iş birliği içinde çalışacak ve bizler de kendisine destek olacağız.” dedi.

 

 

DEVLETİME, MİLLETİME, TÜM İNSANLIĞA HİZMET EDECEĞİM

Yeni görevine atanmanın gururunu yaşadığını ifade eden ADOM Ajans Medya Grup Trakya Bölge Temsilcisi, Marmaranın Sesi Gazetesi Edirne Temsilcisi, Türkiye Yerel Basın Birliği genel merkez üyesi Gülsevin Kuzu ise şu sözlerle duygularını dile getirdi:

“Bugün, Yesevi Hareketi Derneği’nin arama-kurtarma ekibi liderliği görevini üstlenmekten büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Bir gazeteci olarak bugüne kadar insanlara haber ulaştırmayı amaçladım. Şimdi ise bir başka kutsal görevde, devletime, milletime ve tüm insanlığa hizmet etmek adına kararlı bir şekilde adım atıyorum. Arama-kurtarma çalışmaları, sadece teknik beceri değil, aynı zamanda büyük bir manevi sorumluluk gerektiren bir görev. Bu sorumluluğu yalnızca bir meslek olarak değil, topluma olan borcumuzun bir gereği olarak görüyorum.

AFAD eğitimlerini tamamladım ve bilinçli bir kurtarıcı olmayı hedefliyorum. Ömür boyu sürecek bu kutsal hizmette yer almayı diliyorum. Bana bu fırsatı veren dernek yöneticilerine teşekkür ediyorum. Biz, insan hayatını kurtarmak için elimizden geleni yapacağız. Birlikte gücümüzü ve inancımızı birleştirerek, tüm zorlukların üstesinden geleceğiz.”

YAK EKİBİ AFAD İLE KOORDİNELİ ÇALIŞACAK

Gülsevin Kuzu’nun liderliğinde Yesevi Hareketi Arama Kurtarma Ekibi, AFAD ile koordineli şekilde çalışmalarını sürdürecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —