Tarih: 25.12.2018 12:14

GEO Koleji Geleceğin Eğitimini Günümüze Taşıyor

Facebook Twitter Linked-in

GEO Koleji “Bursluluk Sınavı” 5 Ocak 2019’da Ataşehir ve Balmumcu kampüslerinde. Başvurmak isteyen adaylar geokoleji.com web sitesi üzerinden başvuru formunu doldurarak kayıt yaptırabiliyor.

 

2018-2019 eğitim-öğretim yılında “Geleceğin Okulu” mottosuyla GEO Eğitim 4.0 modeliyle eğitime başlayan GEO Koleji, bugünün dünyasının bütün dinamiklerini yeniden ve köklü bir biçimde değiştirerek benzersiz bir geleceğin kapılarını aralıyor.

 

GEO Eğitim 4.0 modeli doğrultusunda “Geleceğin Eğitim İçeriği”, “Geleceğin Öğretmeni”, “Geleceğin Teknolojisi” ve “Geleceğin Mimarisi” kavramlarıyla 4 temel unsur üzerine kurulan

GEO Koleji İstanbul Ataşehir ve İstanbul Balmumcu kampüslerinde öğrencilerine kaliteli bir eğitim vadediyor.

 

Bursluluk Sınavı ve Erken Kayıt Dönemi İmkanları  

 

Öğrencilerinin başarı alışkanlıklarına kendi iradeleriyle yön vermelerini destekleyen GEO Koleji, bursluluk sınavında başarı gösteren öğrencilere yüzde yüze varan burs imkanı sağlıyor. 5 Ocak Cumartesi günü Ataşehir ve Balmumcu kampüslerinde eş zamanlı düzenlenecek olan bursluluk sınavına başvurmak isteyen adaylar geokoleji.com web sitesi üzerinden başvuru formunu doldurarak kayıt yaptırabilecek.

 

31 Ocak 2019’a kadar sürecek erken kayıt imkanlarından faydalanmak isteyen veliler, kadar GEO Koleji web sitesi üzerinde yer alan ‘’Erken Kayıt’’ sekmesinden başvuru yapabilecek.

 

Eğitimde Yenilikçi Çözümler

 

GEO Koleji, Endüstri 4.0 çerçevesinde, fark yaratacak ve onu tam uyumla zenginleştirip yönetecek kuşaklar yetiştirmek için GEO Eğitim 4.0 modelini oluşturdu.

 

Geleceğin Eğitim İçeriği

Geleceğin Öğretmeni

Geleceğin Mimarisi

Geleceğin Teknolojisi

 

Bu başlıklar doğrultusunda birbirinden ayrılmaz bir bütün olarak yapılandırılan GEO Eğitim 4.0 modeli, çok işlevli bir başarı için bütün çocukları geleceğin insanı olarak yetiştirmeye hazır.

 

GEO Koleji teknolojiyi eğitim öğretim sisteminin en önemli bileşenlerinden biri olarak ele almaktadır. Geleceğin teknolojisiyle kurulan GEO C-Lab ve GEO T-Lab mekanlarında, öğrenmeyi daha zevkli ve üretime yönelik bir hale getiriyor. Öğrenciler makerspace, robotik ve kodlama alanlarında çalışmalar yaparak geleceğin teknolojisine hazırlanıyor.

 

Geleceğin dünyasında iletişimin rolünün daha fazla olacağı bilinciyle sözel ve yazılı ifade yeterliliğini geliştiren bir dil eğitimi programı sunan GEO Koleji, yabancı dil eğitimi ile yaşam boyu okuryazar olmayı destekliyor; öğrencilerinin farklı kültürleri tanımalarına ve saygı duymalarına yardımcı oluyor.

 

 

GEO Koleji Eğitimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Talia Büke sözlerine şöyle devam etti:

 

Eskiden yıllara hatta yüzyıllara yayılan özellikle bilgi ve eğitim konusundaki yenilik ve değişimler artık neredeyse günlük bir hale geldi.

 

Dolayısıyla geleceğimize yön verecek çocuklarımızı, bu yenilik ve değişim dünyasında ayakta tutacak, kendi yeniliklerini yapacak ve hayatını kuracak donanıma kavuşturmak, en önemli görevimiz olarak karşımıza çıkıyor. 20. yüzyılda doğan ve 21. yüzyılı yaşayan bizler, eğitimlerimizi 19. yüzyıldan kalma yapılar içerisinde aldık. Bu anlayış artık değişmeli ve 21. yüzyılda doğan ve yaşayacak olan çocuklarımızı uygun donanımlarla uygun şartlarda yetiştirmeliyiz.

 

Öncelikli amacımız; çocuklarımıza yüzyıllar boyu oluşan bilgi birikimini nasıl kullanabileceğini öğretmektir. Bu bilgilerin ne anlama geldiğini ve onları hayatında nasıl uygulayacağını öğretmenin yolu, çocuklarımızın eleştiri odaklı düşünmelerini sağlamaktır. Çocuklarımıza neyin; neden, nasıl ve niçin olduğunu sorgulamayı öğretmektir. Sorgulamayı öğrenen çocuk; eleştirecek ve iletişim kuracak, iş birliğine girecek ve yeni şeyler üretecektir. Unutmayalım ki sadece tüketen, üretmeyen toplumlar hızla değişen dünyaya ayak uydurmakta zorlanacaklardır. Kendine verilen bilgiyi sorgulayan çocuk, kendi “yarınına” da eleştirel gözle bakacaktır. Başkalarının duygularını ve düşüncelerini anlayacak, kendi dışında da bir hayat olduğunu görecektir. Sorgulayan çocuk, değişimin gerekliliğini fark edecek, değiştirecek ve değişecektir.

 

Hedefimiz; eğitim ve öğretim felsefemizi özümseyen ve kendileri de birer sorgulayan birey olan meraklı, tutkulu ve erdemli GEO öğretmenlerimizin eliyle, yine felsefemize göre dizayn edilen mekanlarda; çağdaş teknolojik donanımı kullanarak en az iki dili akıcı biçimde konuşan, iletişimi güçlü, toplumsal değerlere sahip üretken öğrenciler yetiştirmektir. Çocuklarımızın sorgulayan, eleştiren, öğrenmenin sorumluluğunu taşıyan ve öğreten, uygulayan, çevresine duyarlı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı ve her şeyden önce düzgün ve özgün birer “iyi insan” olmalarını sağlamaktır.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —