İstanbul'da Okul Öncesi Eğitim Şenliği

Bakan yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci'den okul öncesi eğitime vurgular…

İstanbul

 

İstanbul'da Okul Öncesi Eğitim Şenliği

Bakan yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci'den okul öncesi eğitime vurgular…

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Beyazıt Meydanı'nda düzenlenen okul öncesi eğitim şenliğine, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci katıldı. Şenlik, okul öncesi eğitimin önemini vurgulamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirildi. Çocuklar, etkinliklerde resim boyama ve ok atma gibi aktivitelerle eğlenirken, velilere okul öncesi eğitimin önemi hakkında bilgi verildi.

"OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİK"
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Yelkenci, okul öncesi eğitimin eğitim kademesinin ilk ve en önemli aşaması olduğunu belirtti. Yelkenci, çocukların gelişim boyutlarını ele alan okul öncesi eğitimin gelecekteki başarıları için kritik olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nde okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekildiğini ifade etti. Yelkenci, "Türkiye'de ilk kez okul öncesinden 12. sınıfa kadar bir dikey ve yatay bütünlüğü olan bir "

“ŞENLİKLERİN KAPSAMI GENİŞLETİLECEK”
Yelkenci, şenliklerle çocukların sosyal ve iletişim becerilerinin geliştiğini, yaşıtlarını daha iyi tanıdığını belirtti. Ayrıca, bu tür etkinliklerin diğer illeri de kapsayacak şekilde devam edeceğini duyurdu.

“İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDEN YENİ DÖNEM AÇIKLAMASI”
İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, 9 Eylül'de başlayacak yeni eğitim öğretim yılında yaklaşık 250 bin öğrencinin ilkokul 1. sınıfa başlayacağını açıkladı. Yentür, 0-6 yaş grubundaki her çocuğun en az bir yıl okul öncesi eğitim almasının önemini vurguladı.

Haber: Ahmet KARAYÜN 

 


Tarih: 31.08.2024 18:35
  • Cuma 28.9 ° / 22.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.9 ° / 20.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 30 ° / 19.9 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.