Tarih: 21.09.2024 14:48

İstanbul'u sağanak vurdu! .

Facebook Twitter Linked-in

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından günlerdir İstanbul için uyarıların ardından gece ve sabah saatlerinden itibaren sağanak etkili olmaya başladı. Kısa süreli etkisini gösteren sağanak nedeniyle Beylikdüzü ve Esenyurt'un bazı noktalarında rögarlar taştı, yollarda su birikintileri oluştu. Yollarda oluşan su birikintileri nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Öte yandan yağışların akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor..

Üst üste gelen uyarıların ardından başta İstanbul olmak üzere çok sayıda ilde gece saatlerinde sağanak yağış etkili oldu. İstanbul'da sabah saatlerine kadar devam eden yağışla birlikte çakan şimşekler, geceyi aydınlattı..

Meteorolojinin dün yaptığı uyarının ardından, İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak etkili olmaya başladı..

Kısa süreli etkisini gösteren sağanak nedeniyle Beylikdüzü ve Esenyurt'un bazı noktalarında rögarlar taştı, yollarda su birikintileri oluştu. Yollarda oluşan su birikintileri nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük çekti..

Küçükçekmece'deki Hacı Mustafa Güllü Camii'nin şadırvan ve konferans salonu, rögarların tıkanması nedeniyle kanalizasyon suyuyla doldu.

 

AFAD ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlara uyarıda bulunurken yapılan açıklamada, "Yağışların Cumartesi akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak etkili olması beklenmektedir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz." denildi.

 

BİR UYARI DA VALİLİKTEN: TEDBİRLİ OLUN

 

İstanbul Valiliği, kentte etkili olması beklenen sağanak nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması uyarısında bulundu.

 

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinin değerlendirmelerine yer verildi.

 

Açıklamada, "Bugün akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak etkili olması beklenen yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve küçük çaplı dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadesi kullanıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —