Karadağ, Deprem Bölgesine Ekip Gönderdi

Karadağ Depremin Ardından Türkiye’ye 23 Kişilik Bir Ekip Gönderdi

Karadağ, Deprem Bölgesine Ekip Gönderdi

06 Şubat gecesi ve gündüzü meydana gelen iki büyük depremin ardından bir çok ülkeden Türkiye’ye arama ve kurtarma ekipleri gönderildi. Dost ve müttefik ülke Karadağ’da depremin 1 gün sonrasında toplam 18 kişilik arama ve kurtarma ekibini Türkiye’ye gönderdi.

T.C. Podgoritsa Büyükelçiliği, konuyla alakalı sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Üzücü deprem felaketinde zarar gören bölgelerimizdeki arama ve kurtarma çalışmalarına katılacak Karadağ İçişleri Bakanlığı’na bağlı 23 kişilik ekip Karadağ İçişleri Bakanı Sn. Filip Adzic ve Büyükelçimiz Barış Kalkavan tarafından ülkemize uğurlandı.” sözlerine yer verdi.

 

Yardım ekibinin Türkiye gönderilmesi hakkında görüş belirten Karadağ Başbakanı Dritan Abazovic, “Bu gece 18 eğitimli itfaiye-kurtarma ve koruma-kurtarma Müdürlüğü’nün 5 üyesinden oluşan arama-kurtarma ekibimiz Türkiye’ye seyahat etti.” şeklinde konuştu.

Karadağ İçişleri Bakanı Sn. Filip Adzic, önlerinde zorlu ama insani bir görev bulunan Ekip üyelerine olan saygısını dile getirdi.

Adzic, “Bu süreçte eğitiminizi ve cesaretinizi göstereceğinizden ve bu şekilde Karadağ’ın dost canlısı Türkiye halkının yanında olduğunu teyit edeceğinizden hiç şüphem yok.” dedi.


Anahtar Kelimeler: Karadağ Deprem Bölgesine Gönderdi
Tarih: 10.02.2023 14:41 Güncelleme: 10.02.2023 14:46
  • Cumartesi 19 ° / 15.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 22.9 ° / 15.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 24.5 ° / 16.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.