Kepez’de çevre dostu işbirliği

Okulun öğrencileri bir yıl boyunca topladıkları atıkları geri dönüşüme kazandırılması için Kepez Belediyesi’ne teslim etti.

Kepez’de çevre dostu işbirliği

Kepez Belediyesi, çevreye duyarlı projelere verdiği önemi bir kez daha ortaya koyarak, Doğa Koleji işbirliğinde anlamlı bir etkinliğe imza attı. Okulun öğrencileri bir yıl boyunca topladıkları atıkları geri dönüşüme kazandırılması için Kepez Belediyesi’ne teslim etti. 

Atıkların kaynağında ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılması konusunda önemli çalışmalar gerçekleştiren Kepez Belediyesi, ilçede doğayı korumak ve farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikleri de destekliyor. Kepez Belediyesi’nin İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Doğa Koleji işbirliğinde anlamlı bir çalışmaya imza attı. Çevre dostu bu çalışma kapsamında;  Okulun öğrencileri bir yıl boyunca evlerinde, sınıflarında ve okul genelinde çıkan atıkları çöpe atmayarak biriktirdi. Çevre sorunlarına ve geri dönüşümün önemine dikkat çekmek için toplanan atıklar, geri dönüşüme kazandırılması için Kepez Belediyesi’ne teslim edildi. 

KEPEZ’DE GERİ DÖNÜŞÜM LİDERLİĞİ BAŞLIYOR 

Kepez Belediyesi Başkan Yardımcı Evrim Yalçın da, etkinliğe katılarak öğrencilere destek verdi. Etkinlikte yaptığı konuşmada, sürdürülebilirliğin ve çevre bilincinin önemine vurgu yapan Başkan Yardımcısı Yalçın, “Dünyamız da biliyorsunuz kaynaklar sınırlı. Sınırsız bir kaynak yok. Dolayısıyla sınırlı kaynakları verimli bir şekilde kullanmak gerekir. Bununda önemi geri dönüşümden geçiyor. Bu anlamda bu bilinci kazandıran ailelerimize, okulumuzdaki öğretmenlerimize ve idarecilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bizde Kepez Belediyesi olarak bu bilince sahip vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Mesut Kocagöz başkanımızın da bu anlamda projeleri var. Bugünden itibaren Kepez’de bir geri dönüşüm liderliği başlatıyoruz. Tüm okullarımızda, tüm alanlarımızda bu geri dönüşümü öncelik haline getireceğiz. “ dedi. Doğa Koleji okul idaresine ve öğrencilerine de desteklerinden dolayı teşekkür etti. 

HER ZAMAN DOĞANIN YANINDAYIZ

Doğa Koleji Okul Müdürü Turan Erkal da, “Doğa Koleji olarak her zaman doğanın yandaydık. Bu bilinçle öğrencilerimizi yetiştirdik. Bu sadece çalışmalarımızdan bir tanesiydi. Sıfır atık projesinin bir parçasıydı. Yıl boyunca biriktirdikleri atıkları bu şekilde değerlendirdiler. Her zaman doğanın yanındayız. Doğayı seviyoruz. Doğayı geliştirmek içinde elimizden geleni ve bu bilinçle bütün öğrencilerimizi yetiştirmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.  

Konuşmaların ardından, Belediye Başkan Yardımcısı Evrim Yalçın, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz adına, çevreci öğrencilere günün anlam ve önemine istinaden sertifika verdi.  


Anahtar Kelimeler: Kepez’ çevre dostu işbirliği
Tarih: 10.06.2024 15:19
  • Salı 32.6 ° / 24.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.8 ° / 27 ° Güneşli
  • Perşembe 35.9 ° / 25.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.