Tarih: 02.09.2024 13:06

Kiracı-Mülk Sahibi İletişimi  Dijitalleşiyor

Facebook Twitter Linked-in

Kiracı-Mülk Sahibi İletişimi  Dijitalleşiyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kira kontratlarının yıl sonuna kadar e-Devlet üzerinden yapılabileceğini açıkladı.

“KİRA KONTRATLARI E-DEVLET ÜZERİNDEN” 

TÜRKKEP ise bu uygulamaya ek olarak, kiracılar ve mülk sahiplerinin Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) kullanarak tüm resmi iletişimlerini dijital ortamda hızlı, güvenli ve yasal bir şekilde gerçekleştirebileceklerini duyurdu.

“KEP İLE RESMİ YAZIŞMALAR GÜVENDE”

KEP sistemi, kira sözleşmeleri ve ihtar gibi önemli belgelerin karşı tarafa güvenli bir şekilde ulaşmasını sağlıyor. KEP ile yapılan bildirimler noter aracılığıyla yapılmış gibi hukuki geçerliliğe sahip olup, yasal olarak tebliğ edilmiş sayılıyor. Bu, kiracı-mülk sahibi arasındaki iletişimin daha güvenli ve denetlenebilir olmasına imkân tanıyor.

“KEP’İN SAĞLADIĞI TASARRUF”

KEP, geleneksel yöntemlere göre yüzde 96 oranında tasarruf sağlıyor. Kargo, noter, kâğıt ve baskı maliyetlerini ortadan kaldırarak hem ekonomik hem de çevre dostu bir çözüm sunuyor. Zaman damgası özelliği sayesinde, gönderilen iletilerin alıcıya ulaşıp ulaşmadığı kolayca takip edilebiliyor.

“SAHTE KİMLİKLE KONUT KİRALAMALARINA SON”

TÜRKKEP Genel Müdürü Olcay Yıldız, sahte kimliklerle yapılan konut dolandırıcılıklarının önüne geçmek için KEP kullanımının önemine dikkat çekti. Yalnızca kimliği doğrulanmış kişilerin KEP adresi alabileceğini belirten Yıldız, mülk sahiplerinin kiracılardan KEP adresi istemeleri gerektiğini vurguladı.

Haber: Duygu  Canko 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —