Kurban pazarında satışlar başladı

Kepez Belediyesinin, Çamlıca Mahallesi’nde kurduğu geçici canlı hayvan pazarında kurbanlık satışı başladı.

Kurban pazarında satışlar başladı

Kepez Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların ve besicilerin alışverişlerini sorunsuz bir şekilde yapabilmesi amacıyla ilçenin iki noktasında canlı hayvan pazarı kurdu. 
Çamlıca Mahallesi Köseler Caddesi’nde büyükbaş hayvan, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde ise küçükbaş hayvan satış yeri oluşturuldu. 
Satış yerleri, Kepez Belediye Başkan Vekili Refik Emre Altekin’in onayı ve encümen kararıyla belirlendi. 
Çamlıca hayvan pazarında satışlar başlarken, Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki küçükbaş hayvan satış yeri ise önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacak. 

YURDUN DÖRT BİR YANINDAN KURBANLIK GETİRİLDİ

Kepez Belediyesi, besicilere tahsis etmeden önce pazar yerlerinin yol, zemin ve sosyal tesislerinin bakım ve onarımını yaptı. Daha sonra geçici hayvan pazarı, Türkiye’nin değişik şehirlerinden gelen besici esnafına tahsis edildi.
Büyükbaş hayvan üreticilerinin, çadırlarını kurduğu pazar alanına hayvanlarını getirmesinin ardından kurbanlık satışları başladı.

ÇAMLICA MAHALLESİ’NE 1500 BÜYÜKBAŞ KAPASİTELİ PAZAR

Geçici canlı hayvan pazarları, Kurban Bayramı’nın sonuna kadar hizmet verecek. 
Kurbanlık almak isteyen vatandaşlar,  Çamlıca Mahallesi’nde kurulan yaklaşık 1500 büyükbaş hayvan kapasiteli satış yerine yoğun ilgi gösteriyor.  
Pazara gelen vatandaşlar ile besiciler arasında sıkı fiyat pazarlıkları yaşanıyor.  Pazarda, büyükbaş hayvanlar, kilosuna göre, 100 bin TL ile 300 bin TL arasında değişen fiyatlardan satılıyor. 

VEKİL ALTEKİN, “GEREKLİ HAZIRLIKLARI YAPTIK”

Kepez Belediye Başkan Vekili Refik Emre Altekin de, açıklamasında vatandaşlar ile yurdun değişik şehirlerinden gelen besici esnafının alışverişlerini sağlıklı ve sorunsuz bir ortamda yapabilmesi amacıyla pazar yerlerinde gerekli hazırlıkları yaptıklarını söyledi. 
Vatandaşların ve esnafının taleplerinin karşılanması amacıyla pazar alanlarında zabıta ekibi görevlendirdiklerini aktaran Başkan Vekili Altekin, “Besicilerimizin, su ve elektrik ihtiyacını karşılıyoruz. Satış yerlerinin ilaçlamasını Büyükşehir Belediyemizle yapıyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz de, pazar alanı ile çadırların rutin temizliğini gerçekleştiriyor. Yurdumuzun dört bir yanından gelen besicilerimize, kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımıza bereketli, kazançlı bir bayram alışverişi dönemi diliyorum.”

BESİCİLERİN İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

İl dışından gelen besicilerin zorluk yaşamaması için kurban satış alanlarında temel ihtiyaçların karşılanacağı bölümler bulunuyor. Kurbanlık satış yerlerinde zabıta noktası, mescit, market, lokanta, banyo ve dinlenme bölümlerinden oluşan prefabrik yapılar ile otopark alanı ve farklı noktalara kurulan tuvaletler yer alıyor.

BAŞKAN KOCAGÖZ’DEN “CANLI HAYVAN BORSASI” PROJESİ

Kepez Belediyesi, geçici hayvan satış yerlerini, canlı hayvan borsası projesiyle daha kurumsal ve modern hale getirmeyi planlıyor. 
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün ilçeye vaat ettiği 107 proje arasında   ‘Canlı hayvan borsası’  yer alıyor.  Bu projeyle ilçedeki yerel hayvancık sektörünün desteklenmesi ve canlı hayvan ticaretinin kolaylaştırılması amaçlanıyor. 
Proje kapsamında hayvan satışları ve alımları için düzenlenmiş, modern ve hijyenik koşullara sahip bir pazar alanı oluşturulması planlanıyor. 

HAYVAN PAZARINA NASIL GİDİLİR?

Çamlıca Mahallesi Köseler Caddesi’ndeki kurban satış yerine,  Kepez Belediyesi önündeki Kızılırmak Caddesi, Süleyman Demirel Bulvarı, Hamza Taş Bulvarı ve Kızıllığı çöplüğü yolu kullanılarak ulaşılabilir.  Vatandaşların satış yerine ulaşımını kolaylaştırmak için yol güzergâhlarına yön afişleri de asıldı. 
Bu linki kullanarak, Çamlıca Mahallesi’ndeki geçici canlı hayvan pazarına gidebilirsiniz…


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Anahtar Kelimeler: Kurban pazarında satışlar başladı
Tarih: 29.05.2024 12:45
  • Çarşamba 33.9 ° / 27 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 35.9 ° / 26.8 ° Güneşli
  • Perşembe 35.9 ° / 26.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.