Tarih: 28.11.2023 11:52

MUŞ 1. KİTAP GÜNLERİNİN 4’ÜNCÜ GÜNÜNDE YAZAR ASLANHAN VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Facebook Twitter Linked-in

         MUŞ 1. KİTAP GÜNLERİNİN 4’ÜNCÜ GÜNÜNDE YAZAR ASLANHAN VATANDAŞLARLA BULUŞTU
        Muş Belediyesi tarafından düzenlenen ‘1. Kitap Günleri’ etkinliğinin 4’üncü gününde eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan vatandaşlarla buluşturuldu.
        Muş Belediyesi sosyal ve kültürel belediyecilik alanındaki çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor. 24 Kasım tarihinde başlayan ‘1. Kitap Günleri’ etkinliğinin 4’üncü günü geride kaldı. Alanında uzman eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan vatandaşlarla bir araya gelerek bilgi birikimlerini paylaştı. Çocuk eğitimi ve yetiştiriciliği konusunda katılımcılara bir söyleşi veren Aslanhan, ebeveynlere önerilerde bulundu.
        Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) İslami İlimler Fakültesi konferans salonunda düzenlenen söyleşi programına yoğun katılım sağlandı. Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, Kitap günleri etkinliğinin bugüne kadar yaptıkları en güzel faaliyetler arasında yer aldığını kaydederek; “Hamdolsun bu şehrin inşası ve ihyası için çok güzel işler yaptık. Altyapı, üstyapı, fiziki yapılar, parklar, bahçeler ve aydınlatma direkleri olmak üzere birçok alanda güzel faaliyetler yapıldığını görüyorsunuz. Ama bana göre en güzel hizmetlerden biri de gecikmiş olan bile ‘1. Kitap Günleri’ etkinliğimiz oldu. Bugün 4’üncü gününü icra ettiğimiz ‘1. Kitap Günleri’nde birbirinden kıymetli yazarlarımızı sizlerle buluşturmuş olmanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz. Bugün de Sıtkı Aslanhan hocamız çocuk yetiştirme adabı, tarzı ve aile olmanın güzellikleri konusunu bizleri aydınlatacak. Bizler de sizler gibi istifade edeceğiz. Ben bir kez daha hocama hoş geldiniz diyorum. Hep birlikte müstefit olabileceğimiz bir söyleşi olmasını temenni ediyorum. Kitap günlerimiz özelde şehrimize genelde ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.
        
        ASLANHAN: “KİTAP FUARLARINI BEN ÇOK DAHA FAZLA ÖNEMSİYORUM”
        Eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan, söyleşisine kitap fuarlarının büyük önem arz ettiğini belirterek; “Şehirler, çok güzel yollar ve köprüler yapılıyor. Rahmetlinin söylediği gibi ‘insanları inşa etmedikten sonra bir anlam ifade etmiyor.’ İnsanlar hep gözle görmek istiyorlar. Bu kitap fuarı bittiğinde bunca yapılan emekler hiçbir şey görülmeyecek. Ama bir park ve yol yapıldığında hemen görülüyor. Ama asıl hizmetlerin bu olduğunu zaman içerisinde çok fazla görüyoruz. Kitap fuarlarını ben çok daha fazla önemsiyorum. Gelen ve gelecek olan konukların hepsi birbirinden kıymetli ve özenle yetiştirilmiş. Ben Muş’ta yaşayan bir anne baba olsam her gün istisnasız çocuğum okuldan çıktıktan sonra alıp kitap fuarına getirir, o kitapların arasına salar kitaplara dokunup bakmalarını sağlarım. Son sınav sistemi de kitap okumayan gencin sınavda da başarılı olamadığını gösterdi. Bir şekilde bizim çocuklara kitap okuma alışkanlığını öğretmemiz gerekir. Bunun en güzel yönü de bu tarz etkinliklerdir. Çocukların o atmosferi o yazarları görmeleri çok farklı olacaktır” ifadelerini kullandı.
        Söyleşinin ardından Başkan Asya günün anısına Yazar Aslanhan’a plaket takdim etti.
 

Muş,Muş Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —