Müzik Terapisiyle Kanseri Yendi

Lenf bezi kanserine karşı müzikle mücadele…

Müzik Terapisiyle Kanseri Yendi

Müzik Terapisiyle Kanseri Yendi

Lenf bezi kanserine karşı müzikle mücadele…

 Belçika’da müzik dünyasında tanınan isim Salih Soyutürk, lenf bezi kanserini müzik terapisi sayesinde yenmeyi başardı. Hastalığını "Maria Midellares Gent" hastanesinde tedavi görürken öğrendi. Soyutürk, boynundaki şişliği fark ettikten sonra yapılan biyopsi sonucu lenf bezi kanseri olduğunu öğrendiğini belirtti. Kemoterapi sürecinde spor yaparak bağışıklık sistemini güçlendiren sanatçı, moralini yüksek tutmak için sürekli müzikle ilgilendi ve sazını elinden bırakmadı.

“SANATÇININ MÜZİK AŞKI VE İLK ALBÜMÜ” 

Soyutürk’ün müziğe olan tutkusu ailesinden geliyor; babası Fakı Ozan Avare ile birlikte 11 yaşından beri sahnelerde yer aldı. Emirdağ kökenli olan sanatçı, hastalığı sırasında yazdığı söz ve müziği kendisine ait olan "Kahır" isimli beste ile "Taze Karlar, Dikenli Bahçeye Giremeyenler, Yeşil İpek ve Elmalı" adlı eserlerden oluşan ilk albümünü tamamladı. Albüm çalışmaları, ünlü aranjör ve prodüktör Hatem Tutkus eşliğinde gerçekleştirildi.

“TERAPİ MODUNDA TÜRKÜLERLE ŞİFA ARAYIŞI”

 Salih Soyutürk, Murat Aygör yönetmenliğinde "Taze Karlar" ve "Dikenli Bahçeye Giremeyenler" türkülerine iki klip birden çekti. Sanatçı, türkülerin orijinal hallerini bozmadan terapi modunda farklı bir soundla işlediklerini ve bu müziklerin kendisine şifa verdiğini, aynı etkiyi müzikseverlere ve hastalara da sunmayı umduğunu ifade etti.

“SPORCU FİZİĞİ VE REKORLAR”

 Dijital platformlarda klipleriyle yer alan Soyutürk, müzik kariyerinin yanı sıra sporcu fiziğiyle de dikkat çekiyor. Vücut geliştirme alanında 140 kg barfiks rekoruyla adından söz ettiren sanatçı, müzik ve sporun yaşamındaki önemli yerini vurguluyor.

 


Anahtar Kelimeler: müzik terapisiyle kanseri yendi
Tarih: 30.08.2024 10:19
  • Çarşamba 28 ° / 21.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 29.4 ° / 21.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 28.9 ° / 22.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.