NKÜ Öğrencileri Çorlu´nun Simgeleriyle Proje Hazırladı

NKÜ Öğrencileri Çorlu´nun Simgeleriyle Proje Hazırladı

NKÜ Öğrencileri Çorlu´nun Simgeleriyle Proje Hazırladı

Cumhuriyet’imizin 100. yıl etkinlikleri kapsamında Çorlu Belediyesi tarafından belirlenen 7 adet kavşak, NKÜ Çorlu Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri ve Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından yeniden projelendirildi.

Çorlu Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısında bir araya gelen NKÜ Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Yinanç, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öztürk, Strateji Geliştirme Müdürlüğü yetkilileri ve Çorlu MYO görevlileri katıldı.

Kent Mimarisi ve Tarihine Yakışan Projeler Üretildi

Çorlu MYO Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından yeniden projelendirilen Dumlupınar Caddesi Dönel Kavşağı, Cumhuriyet Bulvarı Dönel Kavşağı, Ali Osman Çelebi Bulvarı Dönel Kavşağı, Salih Omurtak Caddesi Dönel Kavşağı, Erdal İnönü Caddesi Dönel Kavşağı ve Kurtuluş Caddesi Dönel Kavşağı hakkında açıklamada bulunan Bölüm Başkanı ve Proje Sorumlusu Özlem Güney, “Çorlu Belediyesi tarafından konumları belirlenmiş olan 7 dönel kavşak, öğrencilerimiz tarafından kent tarihine ve mimarisine yakışan şekilde yeniden düzenlenmesi amacıyla projelendirildi ve raporlandı.” dedi.

Kent Simgeleriyle 19 Proje Hazırlandı

NKÜ Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Yinanç, öğrencilerin projeyi hazırlarken Çorlu’nun simgelerine yer verdiklerini belirterek tarihi eser, sanayi ve tarım gibi geniş bir yelpazede çalıştıklarını, ayçiçeğinden sanayi çarklarına, Çorlu Belediyesi logosundaki sonsuzluk işaretinden coğrafi işaretli Seymen kavununa kadar pek çok simgenin kullanıldığını ifade etti. Öğretim Üyesi Eylem Özçelik ise proje detayları hakkında açıklamalarda bulunarak 19 adet tasarım projesi hazırlandığını, öğrencilere mesleki eğitimlerini kentsel tasarıma yansıtabilme imkânı sundukları için Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve belediye yetkililerine teşekkür etti.

“Çalışma Ekibi ve Öğrencilere Teşekkür Ederiz”

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öztürk, proje tanıtım toplantısının ardından yaptığı açıklamada, proje çalışmalarından dolayı NKÜ Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Yinanç’ı, öğretim görevlilerini ve öğrencileri tebrik ederek meslek hayatlarında başarılar diledi.


Tekirdağ,Çorlu Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 26.10.2023 13:22
  • Pazartesi 28.1 ° / 21 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 29.3 ° / 20.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.8 ° / 20.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.