Öğrenciler "Kültür Şenliği"nde buluştu

Giresun İl Millî Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda "Kültür Şenliği" düzenlendi.

Öğrenciler

Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen, "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) projesi kapsamında "Kültür Şenliği" birimleri bulunmaktadır.

Seyyid Mevlana Sadrettin Efendi Camii ile Aksu Hoca Ahmet Yesevi Camii'nde toplanan programlarda camilerin bölümleri tanıtılarak bilgi verildi.

Öğrencilere geleneksel meddah temsilinin sunulduğu festivalde, Giresun BİLSEM öğretmenleri kimya, biyoloji bilimleri ve robotik yapılanmayla ilgili çalışmalar sergilendi.

Programa katılan İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül, ÇEDES projesi hakkında bilgi verdi.

İnsani, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan ve geliştiren doğurgan olmalarına katkıda bulunmak için birçok etkinlik düzenlediklerini ifade eden Sarıgül, “ÇEDES projesi kapsamında, çağın ve geleceklerin varlığıyla bağışlanmış, bu donanım insanların iyiliği için kullanılabilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Gençlerimizin dünyadaki anlayışı, insanın varoluşunu idrak etmesi, millet olarak bizi bir arada tutan değerlerimizi benimseme rehberimize ihtiyaçları vardır. Geleceğimizin garantisi, yarınlarımıza süt dostumuz olan gençlerimizin dinimizi, tarihimizi, medeniyetimizi ve bizi yapan değerlerimizi öğreten ortak sorumluluğumuzdur.

Bu yetenekler için eğitici bir program hazırlandı. Bu programla, onların etkileri ve sorumluluk sahibi bireyler olarak gelişmelere ilişkin destek mevcuttur.” dedi.

Program sonunda ikramlarda bulunuldu.

 


Tarih: 10.06.2024 15:14
  • Salı 32.6 ° / 24.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.8 ° / 27 ° Güneşli
  • Perşembe 35.9 ° / 25.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.